(VIDEO) REŠENA MISTERIJA NEBESKOG TITANIKA: Australijski naučnici navodno pronašli ostatke malezijskog aviona MH-370
Foto: AP 4.3.2017

jezivo

(VIDEO) REŠENA MISTERIJA NEBESKOG TITANIKA: Australijski naučnici navodno pronašli ostatke malezijskog aviona MH-370

Planeta -

Vodeća australijska naučna agencija objavila je da je utvrdila najverovatniju lokaciju na kojoj se pre više od tri godine srušio malezijski avion MH370. U padu aviona tada je poginulo 239 ljudi.

Agencija CSIRO tvrdi da je pronašla lokaciju pada na osnovi satelitskih snimaka koje su napravljene dve nedelje nakon Boingova leta iz Kuala Lumpura u Peking. Iz agencije tvrde da je avion pao u more severoistočno od 120.000 kvadratnih kilometara velikog područja na kom se dve godine vršila potraga.

Satelitski snimci na koje se CSIRO poziva napravile su francuska vojno-obaveštajna služba i francuska svemirska agencija CNES, a na njima se vidi sedamdesetak krhotina u moru, od kojih je desetak "verovatno" ljudskog porijekla. Glavni autor izveštaja Dejvid Grifin rekao je da je jedina stvar koja nedostaje dokaz da su to zaista komadi aviona.

Australijska vlada je obacila zaključke naučne agencije jer nisu dovoljno specifični.

Avion se srušio 8. marta 2014. godine i njegov pad važi za jedan od najvećih vazduhoplovnih misterija. Nakon dve godine potrage i 160 miliona dolara troškova Australija, Malezija i Kina otkazale su zajedničku akciju, uprkos protestima obitelji žrtava.

Kurir.rs/24 sata.hr

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track