(VIDEO) EKSPLOZIJA ODJEKNULA U CENTRU KIJEVA: Dve osobe povređene u detonaciji nepoznatog objekta u toku proslave Dana nezavisnosti Ukrajine
Foto: Printscreen YT

Panika

(VIDEO) EKSPLOZIJA ODJEKNULA U CENTRU KIJEVA: Dve osobe povređene u detonaciji nepoznatog objekta u toku proslave Dana nezavisnosti Ukrajine

Planeta -

Nepoznati objekat eksplodirao je danas u centru Kijeva na Dan nezavisnosti.

Najmanje dvoje je povređeno, saopštava policija. Očevici su izjavili da je izgledalo da je eksplozivno sredstvo bačeno iz automobila koji je tu prošao.

"U 14 sati i 6 minuta po lokalnom vremenu, dežurna služba je obaveštena o eksploziji nepoznatog predmeta u ulici Gruševskog. Tom prilikom muškarac i žena su povređeni. Na licu mesta rade istražno-operativna grupa i stručnjaci za eksploziv“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu policije.

Policija istražuje incident.

Prema podacima lista Hromadske.ua, eksplozija se desila u delu ulice između stadiona Dinamo i zgrade Vlade. Nedaleko od ovog mesta je otvorena, u čast dana nezavisnosti Ukrajine, izložba vojne tehnike.

Portparolka Ukrajinske bezbednosne službe (SBU) kazala je ovoj agenciji da je po njihovoj "prvoj verziji" onoga što se desilo u pitanju "huliganizam", mada se ne isključuje ni mogućnost da se radi o terorističkom napadu.

Inače, u Kijevu je danas u zvaničnoj poseti ministar odbrane SAD Džejms Matis, koji je sastao sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom. Tema njihovog razgovora, između ostalog, bila je i prisustvo ruskih trupa na ukrajinskoj teritoriji.

Porošenko je od Matisa tražio da se na istok Ukrajine, gde se proruski pobunjenici bore protiv ukrajinskih snaga, pošalju mirovnjaci UN.

(Kurir.rs/Sputnik)

(Foto: YT Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako je premijerkin brat zgrnuo milione evra, otkad je Ana na vlasti?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track