(VIDEO) DOK SE SPREMA ZA RAT, KIM JURI TURISTE: Šokantna ponuda Rusima koji se odluče da posete Severnu Koreju!
Foto: Profimedia, Reuters

priteralo

(VIDEO) DOK SE SPREMA ZA RAT, KIM JURI TURISTE: Šokantna ponuda Rusima koji se odluče da posete Severnu Koreju!

Planeta -

Severna Koreja otvorila je svoja vrata ruskim turistima, izdavši licencu za prvu turističku agenciju u Moskvi, koja obećava klijentima "kompletan utisak" nacionalne kulture i uživanje "sigurnije nego večernja šetnja u Londonu". NKOREAN.RU, ruska kompanija koja je licencirala vlada Severne Koreje, nudi organizovane ture za grupe do 10 osoba ili pojedinaca "kako bi pokazala putnicima višestruki život ove najzatvorenije zemlje".

Gosti koji putuju u Severnu Koreju će biti "provereni" pre njihovog putovanja i uvek će im biti upućeni vodiči koji će pratiti "adekvatno ponašanje turista i garantovati njihovu sigurnost". Slike strateških i vojnih objekata zabranjene su i dugi razgovori sa meštanima "se ne preporučuju". Najtraženija turneja, 15 dana "punog utiska Severne Koreje" koja košta 118.090 rubalja (1.997 dolara), uključuje posetu farmi, fabriku mineralnih voda, budistički hram, šetnje u planinama i uvod u nacionalnu kuhinje. Posete mnogim muzejima osnivaču lidera Kim Il-sungu takođe su na rasporedu.

Ostale manje zahtevne ture uključuju opuštanje na plaži, aviokompaniju i čak festival piva. Nejasno je koliko će biti popularna ova putovanja među Rusima koji su već razvili naklonost za posetu Evropi i pristupačnim mestima poput Turske i Tajlanda.

Kurir.rs/Reuters

Foto: Profimedia Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Sila 26.epizoda: Podmornica Gorae - Kimov adut iz morske dubine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track