(VIDEO) SA MAČEM KRENUO KOD KRALJICE: Policajci u poslednji čas sprečili manijaka ispred Bakingemske palate!
Foto: Tvitter/Matt Vincent

UHAPŠEN PO ZAKONU O TERORIZMU

(VIDEO) SA MAČEM KRENUO KOD KRALJICE: Policajci u poslednji čas sprečili manijaka ispred Bakingemske palate!

Planeta -

Britanska policija saopštila je večeras da je jedan muškarac napao policiju ispred Bakingemske palate u centru Londona, nakon čega je uhapšen.

Metropolitenska policija je saopštila da su dva policajca zadobila lakše povrede dok su hapsili osumnjičenog, prenosi AP.

"Muškarca koji je posedovao nož su oko 20:35 sati po lokalnom vremenu zaustavili policajci ispred Bakingemske palate. Dva policajca su pritom lakše ranjena u ruku", navodi se u saopštenju, prenosi AFP. Prema nekim izveštajima npadač je nosio mač.

Kako prenosi AFP, 26-godišnji napadač zaustavio je svoj automobil u blizini policijskog vozila u zoni ograničenog pristupa ispred palate, koja je poznata kao jedna od rezidencija britanske kraljice Elizabete II.

Policajci su u njegovom vozilu uočili veliki nož i krenuli ka njemu da ga uhapse, pri čemu su dva policajca zadobila lakše povrede ruke, navodi se u saopštenju policije.

Napadač, koji je isprva uhapšen zbog sumnje na izazivanje teških telesnih povreda i napada na policiju, kasnije je uhapšen na osnovu Zakona o terorizmu iz 2000. godine.

Policija je uhapsila napadača, a ceo kraj je blokiran kordonima policije.

Bi-Bi-Si navodi da je istraga u toku. "Telegraf" prenosi da kraljica nije bila u Palati u trenutku kada su policajci napadnuti.

Bakingemska palata je, inače, dom kraljice Elizabete Druge, ali ona obično provodi avgust u Škotskoj, u svojoj rezidenciji u Balmoralu, sa članovima kraljevske porodice, napominje američka agencija.

Ovaj incident se desio samo nekoliko sati posle napada u Briselu gde je čovek napao dva vojnika.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track