(VIDEO) PANIKA U SVETU! OGLASIO SE KIM DŽONG-UN: Posle ispaljivanja rakete lider Severne Koreje poručio ovo!
Foto: Printscreen/ Twitter i Fonet, Foto: Twitter, printscreen, Fonet

NE PLANIRA DA SE ZAUSTAVI

(VIDEO) PANIKA U SVETU! OGLASIO SE KIM DŽONG-UN: Posle ispaljivanja rakete lider Severne Koreje poručio ovo!

Planeta -

Severna Koreja je potvrdila da je u utorak ispalila raketu koja je preletela Japan, i da je pogodila ciljane vode u Tihom okeanu.

Raketa "hvasong-12" srednjeg dometa, čije lansiranje je nadgledao severnokorejski lider Kim Džong-un, "presekla je nebo iznad ostrva Hokaido i rta Erimo duž unapred određene putanje leta i tačno je pogodila ciljane vode u severnom Tihom okeanu", izvestila je severnokorejska novinska agencija KCNA.

"Vežba nije uticala na bezbednost susednih zemalja", prenosi KCNA, dodajući da je severnokorejski predsednik izrazio "veliko zadovoljstvo" zbog lansiranja rakete.

"Biće još lansiranja balističkih raketa u kojima će Tihi okean biti meta i u budućnosti", prenela je KCNA, citirajući Kima.

Raketa je, prema navodima južnokorejske vojske, ispaljena iz regiona u blizini Pjongjanga oko šest sati ujutru po lokalnom vremenu, letela je oko 2.700 kilometara i dostigla visinu od 550 kilometara.

Pjongjang je ispalio raketu u utorak rano ujutru po lokalnom vremenu, preneo je Rojters, podsećajući da je 2009. godine poslednji put projektil koji je ispalila Severna Koreja preletao Japan.

U svetu je zavladala zabrinutost usled najnovije eskalacije krize na Korejskom poluostrvu, nakon što je Pjongjang lansirao raketu koja je preletela Japan i pala u Tihi okean.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Twitter i Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Sila 26.epizoda: Podmornica Gorae - Kimov adut iz morske dubine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track