(VIDEO) RUSKI OPOZICIONAR ŠOKIRAO OTKRIĆEM: Ovo su Putinovi čardaci ni na nebu ni na zemlji!
Foto: Youtube screenshot/Sekretna Daca Putina

kaže korupcija

(VIDEO) RUSKI OPOZICIONAR ŠOKIRAO OTKRIĆEM: Ovo su Putinovi čardaci ni na nebu ni na zemlji!

Planeta -

Aleksej Navaljni, lider ruske opozicije, objavio je tajne snimke ostrva na granici sa Finskom, gde je ruski predsednik Vladimir Putin trebao biti na odmoru. Navaljni upozorava da je vila na snimku samo još jedna od Putinovih nekretnina a koja pored druge imovine ukazuje na korupciju. Službeno je u vlasništvu Putinovog prijatelja . Vila, poznata kao vila Segren, nalazi se na ostrvu u Finskom zalivu, a takođe je prikazana u adaptaciji serijala o Šerloku Holmsu, koji je snimljen u Sovjetskom Savezu sredinom 80-ih. Blizu vile nalazi se i mnoštvo drugih novoizgrađenih kuća, kao i heliodrom. Prema Navaljnom, oblast je strogo zaštićena, a radoznalost lokalnih stanovnika ograničena je visokom ogradom.

Navaljni u videu objašnjava da je zvanični vlasnik imovine sin Putinovog bliskog prijatelja Sergeja Rudnova, ali da se njome zaista koristi ruski predsednik.

"Svi dokazi ukazuju na korupciju. Njegova lična imovina je upisana pod imenom prijatelja koji su se mnogo obogatili u poslednjih 17 godina ", objasnio je lider opozicije u video snimku koji je imao dva miliona pregleda u prvih 24 časa nakon objavljivanja. Danas, dan kasnije, već ima više od dodatnih 800.000 pregleda. Slično tome, Aleksej Navaljni objavio je u martu izveštaj, navodeći da je premijer Dmitrij Medvedev, putem raznih kanala, vlasnik zgrada, jahti i vinograda u vrednostima koje daleko premašuju njegove (zvanične) prihode.

Video snimak, koji je otkrio premijersku luksuzne imovine, od tada je pratilo 24,5 miliona ljudi. Navaljni je potom zatražio proteste zbog čega je zaradio 15 dana u zatvoru i nešto manje od 350 evra novčanih kazni.

Kurir.rs/Dnevnik.si

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Jeremić bez kandidature!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track