MOSKVA: Američki agenti se ponašaju kao okupatori
Foto: Profimedia

Nečuvene akcije

MOSKVA: Američki agenti se ponašaju kao okupatori

Planeta -

Nema i ne može biti opravdanja za nečuvene akcije oduzimanja ruske diplomatske imovine u SAD, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Skrenuli smo pažnju na neprikladne pokušaje predstavnika SAD da opravdaju nepromišljene poteze oduzimanja ruske diplomatske imovine 2. septembra u pokušaju da im daju ’legitimitet‘. Međutim, nema i ne može biti opravdanja za takve nečuvene postupke“, navodi se u izjavi Zaharove objavljenoj na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Prema njenim rečima, „ono što američki Stejt department naziva ’pregledom‘ ili ’inspekcijom‘ zapravo je nelegalan upad u ruske diplomatske prostorije, praćen faktičkim pretresom od podruma do tavana“.

„Pažljivo su proverene fioke radnih stolova i ormari. Agenti FBI zagledali su u sve ćoškove, otvarali plafone… Unutar službenih prostorija Generalnog konzulata u San Francisku Amerikanci izvode napoznate radnje, nešto seku i režu, usput nanoseći ozbiljnu štetu istorijskom enterijeru. Agenti obaveštajnih službi SAD šetaju po krovu. Drugim rečima, ponašaju kao okupatori“, istakla je Zaharova.

Ona je dodala da „zgrade koje su vlasništvo Rusije nisu bile zapečaćene, već oduzete“.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija)

(Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track