(VIDEO) JEZIVA PORODIČNA TRAGEDIJA: Pred očima dečaka (7) nestala cela njegova porodica, vrištao i molio za pomoć!
Foto: Printskrin/Facebook

novi detalji nesreće u italiji

(VIDEO) JEZIVA PORODIČNA TRAGEDIJA: Pred očima dečaka (7) nestala cela njegova porodica, vrištao i molio za pomoć!

Planeta -

Policija je saopštila detalje jezive tragedije kod Napulja u kojoj su poginuli jedanaestogodišnji dečak i njegovi roditelji.

Nesreća se dogodila na Flegrejskim poljima. Četvoročlana porodica obilazila je ovaj uspavani supervulkan Solfatara, kada je Lorenco Zaramela (11) ušao u zabranjeni deo i propao kroz jedan krater vulkana Solfatara.

Njegov otac inženjer Masimilijano Karer (45), pokušao je da spase sina, ali se ispod njega urušila zemlja, a krater se proširio i on je propao u rupuiz koje su izbijali gasovi i para.

Tada je Ticijana Zaramela (42) pokušala da izvuče sina i supruga međutim kako je zemlja nastavila da se urušava i nju je zadesila ista sudbina.

Vulkan Solfatara je deo Flegrejskih polja koja su puna malih kratera takozvanih fumarola odakle povremeno izbijaju vreli gasovi. Veruje se da sin i roditelji umrli od gušenja.

Njihov mlađi sin Alesio (7) preživeo jer je skamenjen posmatrao kako mu stradaju brat i roditelji i nije ulazio u zabranjenu oblast. On je jedini svedok ove užasne tragedije.

Neki turisti su primetili dečaka kako vrišti i plače, dozivajući u pomoć. Spasioci su došli veoma brzo, ali nije bilo spasa za majku, oca i dečaka.

Njega je preuzela socijalna služba i psiholog dok ga ne preuzme baka po majci.

"Ili je došlo do manje eksplozije ili je zemlja jednostavno popustila pod njihovom težinom i upali su kroz rupu.

Nađeni su u ograđenom delu", izjavio je portparol vatrogasaca Luka Kari, i dodaje da je jedan od mogućih uzroka nesreće je i taj što je poslednjih dana padala jaka kiša, pa je moguće da je površina vulkana omekšala.

Kurir.rs/Koriere dela sera

Foto printscreen facebook

.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! EKSKLUZIVNO! Evo kako su Arkanove ubice pobegle iz Srbije, posle atentata!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track