(VIDEO) PUTIN U PONEDELJAK KREĆE NA FRONT: NATO zabrinut, Rusija zaratila sa tri nova neprijatelja na "Zapadu"!
Foto: printscreen topwar.ru

diglo se 100.000 vojnika

(VIDEO) PUTIN U PONEDELJAK KREĆE NA FRONT: NATO zabrinut, Rusija zaratila sa tri nova neprijatelja na "Zapadu"!

Planeta -

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da se u ponedeljak očekuje prisustvo predsednika Rusije Vladimira Putina na rusko-beloruskim vojnim vežbama "Zapad-2017", prenosi Rojters.

Peskov je naveo da će Putin posmatrati vežbe iz komandnog centra blizu Sankt Peterburga.

I pored svih ruskih pokušaja smirivanja, članice NATO veoma su zabrinute zbog rusko-beloruske vojnih vežbi "Zapad-2017", a pre svega je reč o istočnoevropskim članicama Alijanse koje strahuju da bi Rusija mogla da ih napadne, navodi "Dojče vele" (DW).

DW se pita da li je Zapad, dakle NATO, imaginarni neprijatelj rusko-beloruske vojne vežbe nazvane "Zapad-2017"? Navodi se da rusko Ministarstvo odbrane to negira i tvrdi da je manevar "potpuno defanzivne prirode i nije usmeren ni prema jednoj zemlji, niti grupi zemalja".

"Izabrali smo vojna uporišta koja su dosta daleko od granice Ukrajine, Poljske, Litvanije i Letonije", dodaje savetnik beloruskog ministra odbrane Oleg Vojnov za svaki slučaj. Navodi se da dve vojske imaju fiktivne neprijatelje kojima su čak dali i imena: Vajšorija, Lubenija i Vesbarija.

Zapadni zvaničnici i analitičari procenjuju da će i do 100.000 vojnika i logističara biti uključeno u vežbu "Zapad 2017“.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen topwar.ru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track