(VIDEO) BELI TERORISTA STOJI IZA NAPADA U LONDONSKOM METROU? Svedoci tvrde da nije bio sa Bliskog istoka, ali ni Britanac!
Foto: epa06208961

ŠOKANTNO

(VIDEO) BELI TERORISTA STOJI IZA NAPADA U LONDONSKOM METROU? Svedoci tvrde da nije bio sa Bliskog istoka, ali ni Britanac!

Planeta -

Glavni osumnjičeni za postavljanje bombe u londonskom metrou jepre hapšenja u Doveru bio saslušan od strane dva nenaoružana policajca. Turisti Danijel Vasiliku (31) sedeo je sa prijateljicom dok je čekao trajekt kada je u subotu u 7.30 ujutru video čoveka kome su prišli policajci. U okolini nije bilo mnogo ljudi, osim osumnjičenog, za koga je rečeno da je mlad i svetlije bije kože, ali ne i Englez, tvrdi rumunski pekar.

Izgledao je mirno pošto su ga policajci saslušavali 10 minuta, zbog čega je vasilesku pomislio da je beskućnik. Trenutak kasnije, nakon što je Vasiliku otišao na kafu i cigaretu, policajci su uhapsili 18-godišnjaka, za koga policija veruje da je u petak podmetnuo bombu u londonskom metrou.

Odmah potom evakuisan je ceo trajektni terminal u Doveru.

Britanska policija saopštila je danas da je u regionu grada Dovera uhapsila 18-godišnjeg muškarca pod sumnjom da stoji iza napada bombom u londonskom metrou u kojem je u petak povređeno 29 ljudi, a hapšenje je opisala kao značajno.

"Iako smo zadovoljni postignutim napretkom, nastavljamo istragu, a nivo opasnosti ostaje kritičan", rekao je Nil Bejsu, viši nacionalni koordinator za antiterorističke policijske aktivnosti, prenosi Rojters.

Osumnjičeni je uhapšen u skladu sa Zakonom o terorizmu, navodi britanska agencija.

Kurir.rs/Daily star

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track