TRAMP SE PREDOMISLIO: Amerika ne izlazi iz Pariskog sporazuma
Foto: Reuters, Foto: Reuters

ŽELE DA MENJAJU USLOVE

TRAMP SE PREDOMISLIO: Amerika ne izlazi iz Pariskog sporazuma

Planeta -

SAD namerava da promeni uslove svog učešća u Pariškom sporazumu o klimi, a ne da izađe iz njega, javljaju mediji, pozivajući se na rezultat ministarskog sastanka u Montrealu.

Na sastanku je učestvovalo više od 30 ministara iz različitih država. Evropski komesar za energetiku i klimatske promene Migel Arias Kanjete je saopštio da Vašington ne namerava da "revidira Pariski sporazum“, ali žele da "menjaju uslove“, piše Wall Street Journal.

Izvor WSJ navodi da je savetnik Bele kuće Everet Ejsenstat saopštio da američke vlasti proučavaju ciljeve sporazuma o smanjenju izduvnih gasova u atmosferi. Po njegovim rečima, SAD planiraju da uvedu neke promene.

Jedan od učesnika sastanak je rekao da Vašington "ozbiljno proučava uslove“ koji mogu biti deo sporazuma. Kako je saopštio izvor, SAD su dale na znanje da nemaju nameru da pripremaju alternativu Pariskom sporazumu niti da ga "još jedno zaključuju“.

Sa svoje strane pres-sekretar Bele kuće Sara Sanders je izjavila da će SAD promeniti svoj stav prema Pariskom sporazumu samo ako im predlože bolje uslove, javio je AFP.

Početkom avgusta SAD su zvanično informisale UN da nameravaju da izađu iz Pariskog sporazuma o klimi.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track