LAVROV HVALI TRAMPOV GOVOR U UN: Dobro je što SAD neće nametati svoj način života drugima, to dugo nismo čuli
Foto: FOTO AP

Mišljenje

LAVROV HVALI TRAMPOV GOVOR U UN: Dobro je što SAD neće nametati svoj način života drugima, to dugo nismo čuli

Planeta -

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je u obraćanju američkog predsednika Donalda Trampa čuo pozitivne stvari - a to je da "SAD neće nameteti svoj način života drugima".

"To je veoma dobrodošla izjava koju nismo čuli od nekog američkog lidera veoma dugo", rekao je Lavrov za AP i Itar Tas neposredno posle sastanka sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom.

Tramp je juče u Ujedinjenim nacijama rekao da SAD ne žele da nameću svoj način života već da budu primer drugima. Šef ruske diplomatije optužio je bivšu administraciju za urušavanje odnosa Moskve i Vašingtona.

Rusija i SAD nisu zadovoljni trenutnim stanjem bilateralnih odnosa, rekao je Lavrov dodavši da su oni veoma teški i na veoma niskom nivou, što je nasleđe administracije Baraka Obame.

Prema njegovim rečima, bilo bi "veoma korisno" da se Putin i Tramp sastanu na Azijsko-pacifičkom samitu u novembru u Vijetnamu.

"Dijalog se vodi, to nije lako", rekao je Lavrov.

Lavrov nije kritikovao Trampovu pretnju totalnim uništenjem Severne Koreje ako SAD budu prinuđene da se brane od Pjongjanga. On je rekao da je Tramp u istom tonu govorio više puta.

"Ne sumnjamo da SAD imaju kapaciteta da učine nešto tako destruktivno", rekao je Lavrov.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VOC JOR NEJM? Dačić sa Trampom u UN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track