(VIDEO) DOK ERDOGAN IZBACUJE DARVINA, NJEGOV OMLADINAC ŠOKIRA: Zemlja je ravna ploča, a to kriju masonski zaverenici!
Foto: Profimedia, Printscreen Facebook

turska nauka

(VIDEO) DOK ERDOGAN IZBACUJE DARVINA, NJEGOV OMLADINAC ŠOKIRA: Zemlja je ravna ploča, a to kriju masonski zaverenici!

Planeta -

Lider omladine istanbulskog ogranka vladajuće turske Stranke pravde i progresa (AKP) Tolgaj Demir objavio je početkom ovog meseca članak u kom najozbiljnije tvrdi da je Zemlja - ravna ploča.

U članku naslovljenom "Teorija ravne Zemlje", Demir tvrdi da su "masoni" obmanuli svet tvrdnjom - odnosno, neospornom nau;nom činjenicom - da je zemlja okrugla. U skladu s ovom suludom teorijom zavere, koja je već neko vreme popularna na društvenim mrežama, turski "mladi lav" odbacuje NASA fotografije Zemlje iz svemira kao "režirane", a sletanje američkih astronauta na Mjesec kao "zaveru" koja je imala za cilj da potkrepi "mit o okrugloj Zemlji."

A sa kojim razlogom se sprovodi ta ogromna zavera kojom se čovečanstvo navodno obmanjuje o obliku planete na kojem živimo? Demir ima odgovor i na to pitanje: "Predstavljanje sveta kao sfere i predstavljanje milijarde planeta i zvezda u svemiru obezvređuje ljude, baš kao što radi i teorija evolucije. Zahvaljujući ovoj sistemskod religiji nauke, život je lišen smisla...To pretvara ljude u robove kapitalističkog sistema."

Kako piše Mustafa Akjol za Al-Monitor, Demir, u suštini, zagovara pred-kopernikanski kosmološki sistem koji je pobijen pre gotovo pet vekova, a prema kom je Zemlja središte svemira. Ironija da on i ostali koji popularišu ovu pseudonaučnu nebulozu to rade preko interneta, jednog od najupečatljivijih proizvoda moderne nauke i tehnologije, očigledno im promiče.

Demir je, očekivano, ubrzo postao predmet sprdnje na društvenim mrežama i u medijima, barem onima koji nisu pod kontrolom autoritarne vlade Erdogana. Opozicija je uzeli članak kao još jednu potvrdu koliko je pogled na svet nove vladajuće elite nazadan. Demir je vrlo brzo ustuknuo pred kritikama, pravdajući se da ne tvrdi da je Zemlja zaista ravna, već mu je ideja "interesantna".

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track