DETALJI HAPŠENJA HRVATA TROSTRUKOG UBICE: Primetio ga građanin, pa ga pratio do dolaska policije
Foto: Profimedia, Printscreen Twitter

NIJE SE OPIRAO

DETALJI HAPŠENJA HRVATA TROSTRUKOG UBICE: Primetio ga građanin, pa ga pratio do dolaska policije

Planeta -

Predstavnici tužilaštva nemačkog grada Rotvejla i policije na današnjoj konferenciji u Vilingendorfu su izneli pojedinosti vezane za nedavno hapšenje 40-godišnjeg hrvatskog državljanina Dražena Dakića, osumnjičenog za stravično krvoproliće - ubio je svog sina (6), partnera bivše supruge i njenu rođaku.

foto: Facebook/Drazen Dakic

Glavni istražitelj Rolf Straub je rekao da je u poteru za ubicom bilo uključeno 70 pripadnika kriminalne policije. Otkrio je da su u utorak dve osobe dojavile policiji da su videle Dražena Dakića u mestu Neufra. Jedan od svedoka nije imao kod sebe mobilni, pa je otišao do obližnje stanice saobraćajne policije.

"Drugi svedok je imao dovoljno hrabrosti pa je nekoliko puta prošao kraj njega u automobilu kako bi pratio njegovo kretanje. Dakića su uhapsili policajci uz pretnju vatrenim oružjem u 16.35 sati. Nije se opirao hapšenju.

Rekao je "Ja sam onaj koga tražite", a da ga niko ništa nije pitao. Od tada nije imao nikakvih zahteva, ispričao je Straub.

Dakić je imao plastičnu kesu u kojoj je čuvao oružje karabiner K98K, a sumnja se da je upravo time počinio trostruko ubistvo.

Policija za sada nema informacija da li je imao pomagače.

Osumnjičeni Dakić danas je odveden sudiji za istrage koji mu je odredio pritvor do daljeg.

Kurir.rs/Jutarnji.hr Foto: Profimedia/Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Jelena ubijena u kući? Ovo su dokazi koji bacaju sumnju na porodicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track