(VIDEO) MELANIJA TRAMP U UN POZVALA SVETSKE LIDERE DA SE UDRUŽE: A evo i zbog čega...
Foto: Reuters

humano

(VIDEO) MELANIJA TRAMP U UN POZVALA SVETSKE LIDERE DA SE UDRUŽE: A evo i zbog čega...

Planeta -

Prva dama SAD Melanija Tramp pozvala je svetske lidere da se udruže za dobrobit dece, a apel je uputila tokom svog prvog javnog obraćanja u Ujedinjenim nacijama, u trenutku kada Bela kuća radi na jačanju odnosa sa drugim zemljama.

Upozorivši da deca pomno prate primer odraslih, ona je poručila suprugama svetskih lidera da "moraju učiti jedni druge vrednostima empatije i komunikacije koje su srž ljubaznosti, obzirnosti, integriteta i liderstva", prenosi AP.

"Moramo se udružiti za dobrobit naše dece. Moramo imati na umu da deca gledaju i slušaju, tako da nikada ne smemo propustiti priliku da ih podučimo mnogim etičkim lekcijama", rekla je Melanija Tramp u sredu u Misiji SAD u UN.

Vreme je "da se fokusiramo na poruku i sadržinu kojoj su deca izložena svakodenvno, kao što su društvene mreže, zastrašivanje i drugo", zaključila je supruga američkog predsednika Donalda Trampa.

Sa njom su za stolom, za svečanim ručkom u Misiji SAD, između ostalih sedele supruge francuskog predsednika Emanuela Makrona, turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, kanadskog premijera Džastina Tridoa i finskog predsednika Sauli Ninista, napominje američka agencija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čudesna sudbina Melanije Tramp: Od devojčurka iz Slovenije do prve dame Amerike

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track