Najnovije vesti

VOJNI PADOBRANAC PAO NA ŽENU I DETE: Sve troje povređeni i odmah prevezeni u bolnicu
Foto: Profimedia

incident

VOJNI PADOBRANAC PAO NA ŽENU I DETE: Sve troje povređeni i odmah prevezeni u bolnicu

Planeta

Na obeležavanju Dana armije u Pragu prilikom završnog skoka padobranaca nagli udar vetra oduvao je danas jednog padobranca u publiku, pri čemu su povređeni on i žena i dete i svi su prevezeni u bolnicu, potvrdilo je češko Ministarstvo odbrane.

Dani armije na kojima se češka vojska raznim atrakcijama predstavlja javnosti privukli su danas u praški park Letna stotine Pražana, mahom porodica sa decom, ali zbog jakog vetra završna tačka - zajednički skok osmorice vojnih padobranaca nije izveden kako treba.

"Neočekivani udar vetra oduvao je jednog od padobranaca u publiku, gde je oborio plot i dvoje ljudi u publici. Zadobili su srednje teške povrede i na mestu im je pružena prva pomoć", kazala je za dnevnik Pravo porptarolka Češka armije Vlastimila Ciprisova.

Padobranac se pri nespretnom skoku ugruvao i prevezen je u Vojnu bolnicu, a u bolnici su završili i ugruvana žena iz publike i jedno dete. Češka armija prikazala je danas u Pragu, pored raznih atrakcija kao što su skokovi padobranaca komandosa, pregled tehnike i vozila koje su češki vojnici koristili u poslednjih 100 godina.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...