(VIDEO) OPŠTA TUČA U BOLNICI: Porodica pacijentkinje prebila čuvare, pa pobegla
Foto: Printscreen Youtube

haos

(VIDEO) OPŠTA TUČA U BOLNICI: Porodica pacijentkinje prebila čuvare, pa pobegla

Planeta -

Policija traži petoro članova porodice 19-godišnje pacijentkinje u bolnici u Tel Avivu, zbog toga što su navodno pretukli trojicu čuvara u hitnoj ambulanti tokom jutarnje svađe.

Napad se dogodio oko tri sata ujutru kad je neidentifikovana pacijentkinja u pratnji svog oca navodno pokušala da ukrade mobilni jednoj medicinskoj sestri u hitnoj službi, piše Jerusalim post.

Nedugo nakon što su trojica čuvara stigla kako bi intervenisali, petoro članova porodice pacijentkinje, od kojih je jedan navodno bio naoružan pištoljem, dovezlo se do ulaza u hitnu službu i nastavilo da tuče čuvare. Oni su zadobili lake i srednje teške telesne povrede.

Tri člana porodice pobegla su sa mesta događaja automobilom, pre nego što je došla policija. Pacijentkinja i njen otac uhvaćeni su na mestu događaja, dok je policija nastavila da traži preostalih petoro osumnjičenih.

Nakon napada direktor bolnice Roni Gamzu, zatražio je da čuvari u svako doba budu u svim bolničkim prostorijama.

"Ovo je vrlo ozbiljan incident koji pokazuje bespomoćnost sistema protiv kriminalaca koji su nasilni prema medicinskom osoblju", rekao je Gamzu i dodao da je odlučio da će u hitnoj službi od sada na dalje 24 sata dnevno biti policajac.

"Očekujem da će to uskoro biti slučaj u svim bolnicama", rekao je on.

Gamzu je dodao i da je od ministarstva i policije zatražio da progone članove ove porodice kako bi se poslala snažna poruka. "Posebno očekujem da pravosudni sistem sprovede stroge kazne koje će poslužiti kao upozorenje svakome ko pokuša da napadne lekare, medicinske sestre i druge zdravstvene radnike", rekao je on.

(Kurir.rs/Net.hr) Foto Printscreeen Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NASLOV KURIR TV VESTI UŽIVO! Bukti rat u Vladi Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja