Najnovije vesti

(FOTO) ZLATNI PUTIN: Umetnik čestitao ruskom predsedniku rođendan slikom visokom dva metra
Foto: Profimedia

Adekvatno

(FOTO) ZLATNI PUTIN: Umetnik čestitao ruskom predsedniku rođendan slikom visokom dva metra

Planeta

Umetnik Aleksej Sergijenko saopštio je da je napravio umetnički objekat „Zlatni Putin“ visok dva metra, povodom 65. rođendana ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Pripremio sam razne kolekcije posvećene rođendanima predsednika tokom poslednjih pet godina. Ovaj rad se može nazvati svojevrsnom tačkom. Slika predstavlja umetnički objekat - lik izgleda kao bareljef obojen zlatnom bojom. Ovo je rimejk mog rada ’Putin sa štenetom‘, čiji se original nalazi u kabinetu predsednika Državne dume Vjačeslava Volodina. Mislim da je to jedino što je poneo sa sobom po dolasku iz Kremlja“, naveo je umetnik.

Art objekat je danas i sutra izložen u galeriji u Kazanjskoj ulici u Sankt Peterburgu, gde je dostupan širokom krugu posetilaca.

U galeriji je navedeno da je Sergijenko na ovaj način čestitao predsedniku Rusije 2012. godine, kada je predstavio prvu kolekciju slika „Predsednik. Najbolji čovek“. Kolekcija odeće „Domovina“ napravljena je 2014. godine, a 2015. istoimena kolekcija nameštaja, ukrašenog Sergijenkovim slikama kao printovima.

Prošle godine umetnik je napravio kolekciju slika „Emocije sveta“, posvećenu raznovrsnim emocija predsednika, koje su fotografski zabeležene u medijima.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija)

(Foto: Profimedia)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...