UŽASNO OTKRIĆE: Pronađena glava švedske novinarke koja je misteriozno ubijena u podmornici
Foto: Reuters

SLUČAJ SE NASTAVLJA

UŽASNO OTKRIĆE: Pronađena glava švedske novinarke koja je misteriozno ubijena u podmornici

Planeta -

Odrubljena glava švedske novinarke koja je pod misterioznim okolnostima ubijena pre dva meseca u podmornici danskog naučnika pronađena je danas.

Glava je pronađena u plastičnoj kesi, zajedno sa nogama, potvrdio je inspektor policije Kopenhagena Jens Moler. U drugoj kesi koja je pronađena, policija je našla njenu odeću.

Raskomadano telo Kim Val pronađeno je nedaleko od Kopenhagena 11 dana nakon što se ukrcala na podmornicu biznismena Petera Madsena.

Kim je nestala 10. avgusta, a njenu poslednju fotografiju dok stoji u tornju podmornice uslikao je neko sa broda u prolazu. Sledećeg dana, njen dečko je prijavio nestanak. Ribarski brod, koji je bio uključen u potragu, spasio je Madsena čija je podmornica potonula, navodno zbog kvara.

Tri dana kasnije otkriveno je da je podmornica namerno potopljena. Torzo bez glave i udova, za koji je analizom DNK utvrđeno da pripada nestaloj novinarki, slučajno pronašao je biciklista.

Madsen, koji je u međuvremenu priznao da je bacio njeno mrtvo telo u more, tvrdi da je u pitanju nesreća, ali na njenom telu pronađeno je 15 ubodnih rana.

Kurir.rs/BBC Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track