DŽIHADISTI U KLOPCI: Islamisti opkoljeni, konačni napad u Raki počinje večeras
Foto: Printscreen Youtube

velika ofanziva

DŽIHADISTI U KLOPCI: Islamisti opkoljeni, konačni napad u Raki počinje večeras

Planeta -

Konačni napad na pripadnike ekstremističke Islamske države u Raki treba da počne večeras, izjavio je Ardal Raka, operatvni komandant sirijskih demoktratskih snaga (SDF), koja podržavaju koalicione snage koje predvodi SAD.

Napad će prvenstveno biti usmeren na područje oko stadiona i pokušaj da se stadion opkoli sa svih strana, reako je Raka Rojtersu.

Portparolka SDF u raki Džihan Šeik Ahmad navela je saopštenju postavljenom na sajtu o kampanju SDF u raki da će u narendih nekoliko danas saopštiti da je Raka oslobođena.

SFD su ušle u Raku u junu mesecu, nakon što su nekoliko meseci proveli pokušavajući da opkole grad.

Alijansa je brzo napredovala krajem septembra, kada je kontrolisala oko 80 odsto grada.

Sirijska vojska je sa savezničkim snagama okružila pripadnike ekstremističke Islamske države u gradu Al Majadin, jugoistočno od Deir al-Zora, izjavio je danas neimenovani sirijski vojni izvor.

Al Majadin je jedno od poslednjih uporišta Islamske države, odakle oni pokreću napade na centralne sirijske regione, pošto su izgubilii veći broj teritorija, koje su bile pod njihovom kontorlom ove godine, preneo je Rojters.

Al Majadin je poslednji grad u istočnoj provinciji Raki pod kontrolom Islamske države, u kojoj sirijska vojska deluje i vazdušnim udarima potpomognuta ruskim vazdušnim snagam.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track