OTAC UBICE IZ LASA VEGAS BIO JE SVEŠTENIK: Jurio ga je FBI, bežao je iz zatvora a na kraju je venčavao ljude
Foto: Printscreen Twitter

novi detalji

OTAC UBICE IZ LASA VEGAS BIO JE SVEŠTENIK: Jurio ga je FBI, bežao je iz zatvora a na kraju je venčavao ljude

Planeta -

Otac Stivena Padoka zamonašio se i izvršavao obrede venčanja, a nameravao je da osnuje vlastitu crkvu, izjavila je svedokinja za lokalne medije. U potrazi za motivom masovnog ubice istražitelji su se usredsredili na kriminalni život njegovog oca Bendžamina Hoskinsa Padoka, koji je 1969. godine dospeo na FBI popis deset najtraženijih begunaca.

Stiven nije imao policijski dosije i čini se da je živeo u senci, bez previše komunikacije sa susedima, ali njegov otac bio je suprotnost tome. Nakon što je 1968. godine pobegao iz zatvora u Teksasu skrivao se skoro 10 godina, a FBI ga je opisao kao "vrlo opasnog i naoružanog psihopatu".

Čikao tribjun je 1946. objavio da je Padok, tada 19-godišnjak, uhvaćen zbog krađe 12 automobila. Nakon što je odslužio zatvorsku kaznu počinio je niz pljački banaka u Feniksu i opet završio u zatvoru.

Sa popisa FNI uklonjen je 1977., a pronađen je godinu dana kasnije u Oregonu gde je vodio ilegalni salon za bingo. Zbog rupe u zakonu izbegao je zatvorsku kaznu. Sledeće godine pokušao je da osnuje vlastitu crkvu u Las Vegasu. "Hteo je da osnuje crkvu u Nevadi jer je voleo tamo da ide i kocka se", izjavila je njegova komšinica Berni Sju Varten (67), koja je s njim pokušala da osnuje "Kongregaciju svetog života", gde je trebalo da bude sekretarica.

Kako crkva nije zaživela, Padok se u Las Vegasu u kasnim osamdesetim godinama počeo predstavljati kao sveštenik i obavljao obrede venčanja. Iako je Stiven sa ocem proveo samo nekoliko godina, čini se da su delili ljubav prema kockanju i oružju. Profesor kriminologije na univerzitetu u Nebraski Josef Švarc upozorio je da ne treba donositi zaključke o ubici samo na osnovu prošlosti njegovog oca i kriminalnog ponašanja starijeg brata Brusa Padoka, koji je osuđivan za manje prekršaje: "U ljudskoj prirodi je da nagađamo i pokušamo da razumemo nešto ovako užasno. U stvarnosti, loše ponašanje prema nekom nije uzrok za skupljanje oružja i pucanje po ljudima sa hotelskog prozora."

(Kurir.rs/Index.hr)

Foto Printscreen Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track