(VIDEO) DA TI SRCE STANE: Stakleni most na visini od 1.100 metara pucao pod nogama turista
Foto: YT PRintscreen

JEZIVO

(VIDEO) DA TI SRCE STANE: Stakleni most na visini od 1.100 metara pucao pod nogama turista

Planeta -

Možete li da zamislite kako biste se osećali da hodate po staklenom mostu, na velikoj visini, u trenutku kada staklo počinje da puca pod vašim nogama? Verovatno bi vas "drmnula srčka" na licu mesta.

Na internetu se pojavio snimak staklenog mosta u Kini, po kome hoda grupa turista. Most je postavljen na visini od 1.179 metara iznad nivoa mora. U jednom trenutku pod počinje da puca i vodič grupe u šoku pada na kolena, dok pukotine pod njim postaju sve veće i veće. Ova zastrašujuća scena odigrala se na planinama Taihang u kineskoj pokrajini Hebej.

Nakon što je snimak nastao, oglasili su se i zvaničnici koji su, uz izvinjenje, objasnili da staklo koje puca, u stvari, predstavlja "provokaciju" za posetice. Staza je, naime, tako napravljena da su manji fragmenti stakla postavljeni između slojeva staklenih ploča, pa kada se hoda po tom delu staze, staklo proizvodi zvuk i izgleda kao da se lomi pod nogama.

Iako je video-snimak izazvao mnogo negativnih reakcija korisnika društvenih mreža u Kini, nadležni nemaju nameru da zamene ove ploče, jer žele, kako kažu, da ljudi dođu i da sami dožive taj "horor".

(Kurir.rs/Metro.co.uk)

(Foto: YT Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track