(VIDEO) NACISTIČKI FILM O ISKRCAVANJU U NORMANDIJU OTKRIVA DRUGAČIJI POGLED NA RAT: Od njega su saveznici imali koristi!
Foto: Youtubescreenshot/Periscope film

istorija

(VIDEO) NACISTIČKI FILM O ISKRCAVANJU U NORMANDIJU OTKRIVA DRUGAČIJI POGLED NA RAT: Od njega su saveznici imali koristi!

Planeta -

Ova "nacistička verzija" invazije u Normandiji je napravljena na osnovu originalih nemačkih propagandnih filmova. Ovi filmovi su iskorišćeni da se napravi film "Zašto se borimo", koji je namenjen publici u SAD. Film prikazuje značajnu nemačku obalsku odbranu u Normandiji i organizovan, efikasan i efikasan otpor koji su nudili na plažama (2:00 minut filma). U 2:29, vazdušni napadi saveznika susreću sa žestokom vatrom protivavionskih topova. U 3:20, saveznički brodovi se susreću sa minama, a nemačke mornaričke jedinice ulaze u bitku. U 4:48, teška nemačka artiljerija ulazi u borbu i direktno udara na invaziomnu flotu.

U 5:30 se posmatra obalska odbrana. U 6:00, vojnici SS napadaju savezničke borce bacačima plamena. U 6:22 su prikazani razbijeni avioni. U 8:11 su prikazane američki vojnici koji su sada zatvorenici. U 9:20 su prikazane uništene VACO jedrilice, kao i kanadski zatvorenici.

U 10:30 bitka se nastavlja u Kairnsu, sa teškim bombardovanjem aviona protiv kojih su aktivirani protivavionski topovi. U 12:00, civilima je prikazano bekstvo saveznika, jer nemačke oklopne divizije sa tenkovima kreću u napred.

Razbijen kanadski tank Šerman je viđen u 13:40. Ukratko, "nemačka verzija invazije" prikazuje nemačku vojsku nakon D-dana, koja pobeđuje i preokreće rat u korist Vermahta.

Film takođe ilustruje kako je Nemačka verovala da je daleko od poraza.

Jedinstven pogled na rat sa druge strane!

Kurir.rs

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Sila 25.epizoda: Opak na kopnu, još opasniji na vodi: PT-76 ploveći tenk Crvene armije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track