ŠREDER BRANI RUSIJU: Rat Vašingtona protiv ruske isporuke gasa Evropi je neprihvatljiv
Foto: EPA

reakcija

ŠREDER BRANI RUSIJU: Rat Vašingtona protiv ruske isporuke gasa Evropi je neprihvatljiv

Planeta -

Ekonomski rat Vašingtona protiv ruske isporuke gasa Evropi je neprihvatljiv, rekao je bivši nemački kancelar Gerhard Šreder, koji je sada član Nadzornog odbora Rosnjefta i ocenio da je činjenica da Amerikanci pokušavaju da uđu na nemačko tržište uz pomoć sankcija i da dominiraju donoseći svoj gas iz škriljaca i da je to znak ekonomskog rata.

SAD bi želele da oslabe energetsku saradnju Rusije i EU, izjavio je Šreder, dodajući da je neprihvatljivo da se stvaraju prepreke za isporuke ruskog gasa nemačkom tržištu, prenosi B92.

"Nije u redu da se Amerikanci i EU sukobljavaju po ovom pitanju i da još uvek postoje pokušaji da se spreči Severni tok dva“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, "činjenica da Amerikanci pokušavaju da uđu na nemačko tržište uz pomoć sankcija i da dominiraju donoseći svoj gas iz škriljaca, nije ništa drugo nego znak ekonomskog rata, a takav rat nije prihvatljiv“.

Nemačka je zainteresovana za gas koji će "sigurno dobiti i koji če biti jeftiniji od gasa iz škriljaca", ocenio je Šreder.

Bivši kancelar izjavio je da su nemačke vlasti bile u pravu kada su rekle da je gasovod Severni tok 2 samo ekonomski projekat koji ne treba politizovati.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track