LAVROV: Rusiji nije jasna američka politika, nešto se čudno dešava!
Foto: Reuters

Šizogfrena spoljna delatnost

LAVROV: Rusiji nije jasna američka politika, nešto se čudno dešava!

Planeta -

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov je tokom pres-konferencije sa šefom iračke diplomatije Ibrahimom el Džafarijem izjavio da ruska strana ima nejasnoće koje se tiču nove američke politike u Siriji.

„Mi smo u kontaktima sa američkim kolegama o sirijskom problemu… I na liniji vojski na liniji spoljnopolitičkih resora. U poslednje vreme obraćamo pažnju na neke čudne stvari koje se dešavaju u delatnosti koalicije koju predvode SAD u Siriji“, rekao je Lavrov, komentarišući trenutni politički kurs SAD u Siriji.

Između ostalog, prema njegovim rečima, postojali su mnogi slučajevi kada je u periodu ofanzive sirijske vojske na pozicije ID teroristi iz tih rejona koje kontroliše opozicija pod kontrolom SAD mirno izlazili i pružali dodatni otpor sirijskim vladinim snagama.

Lavrov je naveo slučajeve masovnog izlaska boraca ID iz Rake u trenutku kada je koalicija koju su podržavale SAD vršile opsadu tog grada.

„Otvoreno sam pitao Reksa Tilersona, postavljali smo to pitanje Amerikancima i na drugim nivoima, i diplomatskim i vojnim kanalima. Koji su ciljevi SAD u Siriji? Odgovor je uvek bio isti: jedini cilj SAD i te koalicije koju su oni nagomilali u Siriji jeste borba protiv ID i dovođenje te borbe do konačne pobede“, izjavio je ruski ministar.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija)

(Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Majka Zorana Marjanovića pobegla od novinara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track