RAZVOJ RUSKO-NEMAČKIH ODNOSA: Putin i Štajnmajer razgovarali o ukrajinskoj i drugim svetskim krizama
Foto: Profimedia

Sastanak u Kremlju

RAZVOJ RUSKO-NEMAČKIH ODNOSA: Putin i Štajnmajer razgovarali o ukrajinskoj i drugim svetskim krizama

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer govorili su na zajedničkoj konferenciji za medije nakon sastanka u Kremlju.

Predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer izjavio je danas, posle razgovora s ruskim kolegom Vladimirom Putinom u Moskvi, da dve zemlje treba da učine napore kako bi "ponovo izgradile minimum poverenja".

Štajnmajer je s Putinom razgovarao i o ekonomskim vezama, ali i o konfliktima u Ukrajini i Siriji, navodi Asošiejted pres.

„Naravno, razgovarali smo i o aktuelnim međunarodnim pitanjima. Detaljno je razmatrana situacija u Siriji. Slažemo se da je neophodno postići potpunu i konačnu likvidaciju terorista na teritoriji ove zemlje i povećati napore za promovisanje političkog rešenja“, rekao je Putin.

Odnosi Moskve i Zapada zategnuti su zbog pripajanja ukrajinskog poluostrva Krima Rusiji 2014. godine i njene podrške pobunjenicima na istoku Ukrajine koji ratuju protiv snaga Kijeva.

„Konstatovano je da, uprkos poznatim političkim poteškoćama, rusko-nemački odnosi ne stoje i mi smo spremni da zajedno radimo na daljem njihovom razvoju“, rekao je Putin.

Putin je rekao da se sa Štajnmajerom saglasio o neophodnosti primene mirovnog sporazuma iz Minska, i dodao da je s nemačkim kolegom razgovarao o mogućem razmeštanju mirovnih snaga UN na istoku Ukrajine, ne iznoseći detalje.

Ruski lider je rekao da je današnji razgovor bio usmeren i na Siriju, iranski nuklearni sporazum i situaciju u vezi sa Severnom Korejom.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija/Beta)

(Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivni izveštaj DB: Arkan pravio haos u Beogradu po nalogu crnogorske tajne službe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track