RJABKOV: Internet giganti nisu dosledni u optuživanju Rusije!
Foto: Printscreen YouTube/Россия 24

Dvostruki aršini

RJABKOV: Internet giganti nisu dosledni u optuživanju Rusije!

Planeta -

Američke Internet kompanije Fejsbuk, Tviter i Gugl nisu dosledne u svojim tvrdnjama o navodnom mešanju Moskve u predsedničke izbore u SAD 2016. godine, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

"Šokiran sam da ovi Internet giganti jednom kažu recimo da je na politički marketing potrošeno 5.000 dolara, a drugi dan da je 40 miliona birača u SAD bilo pod uticajem Rusa i društvenih i političkog oglašavanja", rekao je Rjabkov.

Prema njegovim rečima Internet kompanije daju nedosledne izjave i trpe zastrašivanje vlasti koje ne znaju u kom pravcu da idu po ovom pitanju, prenosi Tass.

Kompanija Fejsbuk juče je saopštila je da je interna istraga navodnog ruskog mešanja u izbore u SAD prošle godine pokazala da su operativci koje je podržavala Rusija objavili oko 80.000 postova na toj društvenoj mreži, koji su tokom dve godine dospeli do 126 miliona Amerikanaca.

Pravnici Tvitera, Fejsbuka i Gugla svedočili su juče pred odborom Senata za pravosuđe o mogućim efektima navodnih ruskih aktivnosti koji su umanjili znacaj i obim ruskih napora da utiču na predsedničke izbore 2016. godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

(Foto: YT Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Novi detalji tužilaštva! Evo kada se Zoran Marjanović odvojio od ćerkice i kada je usmrtio Jelenu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track