Najnovije vesti

ČUVENI NARKO BOS EL ČAPO ODLEPIO  ZATVORU: Izgubio pamćenje i počeo da halucinira
Foto: AP 15 Okt

na specijalnim merama

ČUVENI NARKO BOS EL ČAPO ODLEPIO ZATVORU: Izgubio pamćenje i počeo da halucinira

Planeta

NJUJORK - Advokati meksičkog narko bosa Hoakina Guzmana zvanog "El Čapo", tvrde da se njegovo mentalno zdravlje pogoršava u američkom federalnom zatvoru u Njujorku zbog restriktivnih mera koje se primenjuju i da je "El Čapo" počeo da halucinira, prenosi Ej-Bi-Si njuz.

Advokati su to naveli u zahtevu za psihološku procenu njihovog klijenta koji su podneli sudu.

foto: Reuters

Američka televizija podseća da se "El Čapo" u njujorškom zatvoru nalazi od januara i da se na njemu primenjuju restriktivni uslovi, poznati kao specijalne administrativne mere.

"Savetnik je bio u posetama Guzmanu od februara i primetio je da je tokom poslednjih mesec dana kod njega došlo do značajnog pogoršanja mentalnog zdravlja", stoji u zahtevu.

Advokati navode da "El Čapo" više ne može da se seti ljudi, mesta i događaja, žali se na halucijacije i da ga proganjaju, tvrdeći da ga vlada snima tokom boravka u ćeliji.

"Savetnik je primetio da je Guzman počeo da često ponavlja to što govori i ponekad zaboravi o čemu se uopšte razgovara. Timu odbrane je jasno da sa Guzmanom nešto nije u redu", piše u zahtevu.

foto: Profimedia

Advokati traže da "El Čapa" pregleda neuropsihijatar i upozoravaju da bi, ukoliko to ne bude ispunjeno, njegovo stanje "moglo na kraju do dovede do zaključka da nije sposoban za suđenje".

Vođa narko-kartela "Sinaloa" je bežao iz dva zatvora u Meksiku, u kojima je bezbednost bila na najvišem nivou, pre nego što je rošle godine uhapšen i kasnije izručen SAD.  

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...