LETEĆA PROVOKACIJA: Kijev će dronovima špijunirati Ruse
Foto: Profimedia

Pogled ispod oka

LETEĆA PROVOKACIJA: Kijev će dronovima špijunirati Ruse

Planeta -

Kijev planira da napravi strateške dronove koji mogu da prate situaciju na čitavoj teritoriji Rusije, izjavio je sekretra saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) Aleksandar Turčinov.

Po njegovim rečima, ukrajinska vojna industrija bi mogla da proizvede taktičke dronove. Preduzeće „Antonov“ će izraditi jači dron „Gorlica“. Turčinov je rekao da ovaj dron može da dostigne visinu od 5.000 metara, a daljina njegovog leta iznosi hiljade kilometara. „Gorlica“ može da se koristi u obaveštajne svrhe, za navođenje raketa. Po njegovim rečima, naredni korak će biti strateški dronovi.

„Treba da razumemo da se to ne dešava samo u Podmoskovlju, već i na Bliskom istoku, na Kamčatki, u drugim regionima država-agresora. Treba da budemo zaštićeni od svake provokacije i suprostavimo se agresoru na udaljenim mestima“, rekao je Turčinov na brifingu koji je prenosila ukrajinska televizija.

U januaru je Vrhovna rada usvojila saopštenje u kojem je Rusija nazvana „državom-agresorom“. Osim toga, u novembru će parlament razmotriti zakon o reintegraciji Donbasa u kojem će Rusija biti nazvana „agresorom“.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija)

(Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO.

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako je policija otkrila ubicu vlasnika pekare iz Beograda?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track