NAJGORA EPIDEMIJA U POSLEDNJIH 50 GODINA: Smrtonosna bolest se širi, upozorenja izdata u 10 država
Foto: Youtube/Printscreen

BROJ MRTVIH RASTE

NAJGORA EPIDEMIJA U POSLEDNJIH 50 GODINA: Smrtonosna bolest se širi, upozorenja izdata u 10 država

Planeta -

Malavi je već deseta država upozorena na epidemiju smrtonosne kuge koja se brzo širi Madagaskarom i odnosi sve više života.

Od avgusta je u Madagaskaru prijavljeno najmanje 2034 slučaja zaraze kugom, a umrlo je najmanje 140 ljudi. Zbog straha od mogućeg širenja "crna smrti" izdata su upozorenja za čak 10 država i teritorija: Južnoafričku Republiku, Mauricijus, Mozambik, Sejšele, Tanzaniju, francuska ostrva Reunion i Majote, Keniju, Etiopiju, Komori i Malavi.

Svetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je da pomaže Etiopiji i Keniji u pripremi za potencijalno širenje epidemije zbog direktne vazdušne povezanosti s Madagaskarom. Kuga je poharala ostrvsku državu u kojoj su epidemije česte, ali ovaj se ovoga puta proširila i na gradove i područja koja inače ne zahvata. WHO je upozorio da bi zaustavljanje širenja kuge moglo potrajati mesecima.

Kuga uzela je više od 50 miliona života u evropskoj pandemiji u 14. veku. Stručnjaci trenutnu epidemiju kuge u Madagaskaru nazivaju najgorom u više od 50 godina.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Farmaceuti krivi za epidemiju malih boginja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track