(VIDEO) REKLAMA ZA BOŽIĆ ZAPALILA BRITANIJU: Ko je sve pozvan na slavlje?
Foto: Youtube screenshot/Buzzy News

POLITIZACIJA

(VIDEO) REKLAMA ZA BOŽIĆ ZAPALILA BRITANIJU: Ko je sve pozvan na slavlje?

Planeta -

Najveći britanski lanac supermarketa Tesko našao se na udaru javnosti zbog svoje božićne reklame. Naime, u reklami su prikazane različite porodice, a među njima se našla i ona muslimanska.

Teskova reklama završava rečenicom: "Svi su dobrodošli", ali delu njihovih kupaca nije se svidelo uključivanje muslimanske porodice u slavlje Božića.

"Snažno se protivim vašoj antibožićnoj reklami. Kako se usuđujete da politizujete naš praznik zbog političke korektnosti? Više nisam vaš kupac, trebalo je bolje da razmislite. Britanci i dalje žive ovde", napisao je jedan muškarac.

"Hej, Tesko. Ne smeta mi nimalo vaša božićna reklama sa muslimanima koji nose marame. Jedva čekam reklamu za Ejd, sa hrišćanima koji nose krstove", poručio je drugi.

"Svi su dobrodošli u Tesko ovog Božića i ponosimo se što možemo da slavimo načine na koji se ljudi zbližavaju u vreme slavlja. Želeo bih da naši kupci znaju mi možemo da im pomognemo da bez obzira na to kako slave Božić i što god im treba", poručio je lanac supermarketa u zvaničnoj izjavi.

Velik broj kupaca pozdravio je različitost u reklamama.

"Ako vas vređa Teskova reklama, molim vas da ga bojkotujete kako ne bih gledala vaša rasistička lica dok kupujem", napisala je jedna devojka.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Youtube screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja