(VIDEO) UZEO JE KAŠIKU I POJEO ČOVEKU MOZAK: Po ovom jezivom ubici napravljen je lik Hanibala Lektora
Foto: Printscreen/ Twitter, Foto: Printscreen/ Twitter

SVI GA SE BOJE

(VIDEO) UZEO JE KAŠIKU I POJEO ČOVEKU MOZAK: Po ovom jezivom ubici napravljen je lik Hanibala Lektora

Planeta -

Priča o Hanibalu Lektoru nastala je na osnovu priče o serijskom ubici Robertu Modsliju kog nazivaju najopasnijim čovekom u Velikoj Britaniji.

Modsli je na slobodi počinio jedan zločin, a ostale iza rešetaka.

Zlostavljao ga otac

Modsli se rodio u Liverpulu 1953. godine. Dok je bio dete zlostavljali su ga psihički i fizički. Kada je imao dve godine njega i braću i sestre su oduzeli roditeljima i smestili u sirotište. Kada je imao osam godina, vratili su ga roditeljima.

Otac je tada počeo da ga zlostavlja. Sa 16 godina je pobegao u London.

Počeo je da se drogira i prostituiše kako bi mogao da plaća dilerima. Čak sedam puta je završio u bolnici zbog pokušaja samoubistva.

Razbio mu glavu i pojeo mozak

Dok je bio na lečenju progovorio je o zlostavljaju i tvrdio je da čuje glasove koji mu govore da ubije roditelje. Modsli se opet vratio na ulicu gde su ga stariji muškarci iskorištavali za seks, silovali i tukli.

Kada je imao 21 godinu, na putu ga je pokupio Džon Farel. Imali su seks, a onda mu je Farel pokazao fotografije na kojima zlostavlja decu. Modsli je poludeo i ubio Farela. Zatvoren je u bolnicu za psihički bolesne gde je 1977. oteo i mučio zatvorenika Davida Francisa. Na kraju mu je razbio glavu. Navodno je tada uzeo kašiku i jeo Davidov mozak.

Modsli je proglašen sposobnim za suđenje i prebačen je u dobro čuvani zatvor. Tamo je u jednom danu ubio dvojicu. Sve Robertove žrtve bili su seksualni prestupnici. Dobio je nadimke Žderač mozga (Brajn Iter), Kašikaš i Hanibal-Kanibal. Zatvorski sistem je negirao njegova dela sve do trećeg i četvrtog ubistva kada su o tome počeli da pišu mediji.

Hteo je papagaja

Budući da je postao pretnja ostalim zatvorenicima, izolovali su ga. Čak 12 godina se nije šišao jer ga niko nije hteo da ga ošiša. Kada je išao jednom dnevno na rekreaciju, pratilo bi ga 6 stražara.

Za njega je napravljenja i posebna ćelija koja je imala neprobojno stalo, a čuvari su mu hranu davali kroz malu rupu. Ćelija je izgledala vrlo slično ćeliji koja je kasnije prikazana u filmu "Kad jaganjci utihnu".

Robert Modsli je jedan je od 60 zatvorenika u Britaniji koji sigurno nikada neće izaći na slobodu. Modsli drži rekord zatvorenika koji je najduže u izolaciji. Oko 39 godina. Rekao je da ga to baca u depresiju pa je tražio da mu odobre papagaja. Ako ne može da dobije papagaja tražio je da mu daju cijanid kako bi se ubio.

Iako tvrdi da je u depresiji, pokazalo se da Modsli sasvim dobro podnosi samoću. Uživa u muzici i poeziji, tražio je da studira, u ćeliji ima video-igrice i televizor.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Printscreen/ Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track