Najnovije vesti

(VIDEO) I TO JE MOGUĆE: Ukrajinac oženio babu da ne bi išao u vojsku
Foto: Youtube/Printscreen

SVE SMISLIO NJEGOV OTAC

(VIDEO) I TO JE MOGUĆE: Ukrajinac oženio babu da ne bi išao u vojsku

Planeta

Oleksandar, stanovnik ukrajinskog grada Vinice, oženio je 80-godišnju babu kako bi izbegao služenje vojske u Oružanim snagama Ukrajine, javile su ukrajinske Vesti.

Oleksandar je dobio poziv za vojsku i nakon nedelju dana u vojnu kasarnu je doneo venčani list u kojem se vidi da je oženjen sa invalidom prve grupe. Prema ukrajinskom zakonu, taj status oslobađa građanina od služenja vojska.

 

Prema podacima izdanja, autor ove "ideje" je otac 22-godišnjeg mladića. On lično je doveo regruta u vojni odsek i saopštio je vojnim službenicima da njegov sin ne može da služi vojni rok, nakon čega je pokazao dokument o braku.

 

foto: Youtube/Printscreen

 

"Otac je doveo regruta u vojni odsek i sam je, umesto sina, rekao: ’On neće ići u vojsku jer je oženjen, ima suprugu - invalida prve grupe‘. To je sve manje ili više iznenadilo, rekao je vojni komesar Oleksandar Daniluk.

 

Supruga regruta je, u stvari, njegova baba. Vojska namerava da dokaže da se radi o fiktivnom braku, a ako vojni službenici uspeju u tome, mladiću preti krivična odgovornost.

 

 

Kurir.rs/Sputnjik Srbija
Foto: Youtube/Printscreen

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...