(VIDEO, FOTO) KRENUO  U LOV NA POSLEDNJE LJUDOŽDERE: Porodica zabrinuta za britanskog istraživača, nije se pojavio na dogovorenom mestu
Foto: Tviter/Benedict Allen

nije iznenađujuće

(VIDEO, FOTO) KRENUO U LOV NA POSLEDNJE LJUDOŽDERE: Porodica zabrinuta za britanskog istraživača, nije se pojavio na dogovorenom mestu

Planeta -

Porodica britanskog istraživača Benedikta Alena strahuje za njegov život nakon što je nestao u zabačenoj džungli u Papui Novoj Gvineji gde je za potrebe dokumentarnog filma "Bi-Bi-Sija" tragao za izgubljenim plemenom Jaifo, čiji su pripadnici poznati kao lovci na ljudske glave, navodi Delji telegraf.

List navodi da je 57-godišnji Alen trebalo da se u nedelju vrati u prestonicu Port Moresbi kako bi se ukrcao na let za Hongkong pošto je juče trebalo da održi predavanje u britanskom Kraljevskom geografskom društvu.

Navodi se da je Alen pre polaska u ovu avanturu poručio putem Tvitera i svog sajta da se možda neko vreme neće oglašavati, ali njegova porodica sada strahuje oko toga šta mu se desilo.

Alenov agent Džoana Sarsbi izjavila je za Dejli mejl da je njegova supruga Lenka "veoma zabrinuta" i da je istraživač, koji je otac troje dece, pokušavao da uđe u trag plemenu Jaifo, jednom od retkih preostalih plemena na planeti koja nemaju kontakt sa spoljnim svetom.

Sarsbijeva je kazala da je pleme Jaifo "prilično zastrašujuća ekipa" i da je "veoma čudno" što se Alen nije pojavio prema predviđenom rasporedu.

Telegraf navodi da je Alen veoma iskusan istraživač koji se i ranije kretao među domorodačkim plemenima, prešao je pustinju Gobi i basen Amazona, a jednom prilikom bio je prinuđen da pojede svog psa kada se izgubio u prašumi.

Alen je ranije naveo da je njegov prvi kontakt sa plemenom Jaifo pre 30 godina bio njihov "kontakt sa spoljnim svetom" i da je želeo da se vrati "kako bi zabeležio kratko svedočenje o njihovim životima".

"Možda da pronađem nekoga od onih... koji bi me se setili. Nijedan stranac ih nije posetio od opasnog putovanja na koje sam ja kao mladić krenuo pre tri decenije", napisao je istraživač pred polazak za Papuu Novu Gvineju na svom sajtu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Tviter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

DECA IZLETELA PRED KAMIONČINU! Snimak od kojeg se kičma ledi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track