(VIDEO) UMRO NAJBRUTALNIJI SERIJSKI UBICA I VOĐA SEKTE: Čarls Menson, zločinac s kukastim krstom na čelu, preminuo u zatvorskoj bolnici
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

U 83. GODINI

(VIDEO) UMRO NAJBRUTALNIJI SERIJSKI UBICA I VOĐA SEKTE: Čarls Menson, zločinac s kukastim krstom na čelu, preminuo u zatvorskoj bolnici

Planeta -

Američki ubica Čarls Menson, odgovoran za ubistvo 35 osoba, među kojima i glumica Šeron Tejt, preminuo je u 83. godini.

Menson (83) je prošle nedelje u pratnji policije prebačen u bolnicu u Bejkersfildu gde mu je ukazana medicinska pomoć.

On je i u januaru bio u bolnici da bi bio operisan zbog unutrašnjeg krvarenja, ali je procenjeno da je preslab pa je vraćen u zatvor.

Guru koji je postao ubica, s kukastim krstom istetoviranim na čelu, jedan je od najpoznatijih kriminalaca u SAD u zatvoru je proveo više od 40 godina.

Menson je tokom 1960-ih godina u kalifornijskoj pustinji osnovao zajednicu "Porodica". Smatrao je sebe "reinkarnacijom Hrista" i podstakao sledbenike na niz ubistava ne bi li izazvao rasni rat crnaca i belaca, u kojeme bi, po Mensonu, pobedili belci.

On je sa četvoro sledbenika 1971. osuđen na smrt zbog ubistva sedam ljudi u avgustu 1969, među njima i Šeron Tejt, glumice i žene reditelja Romana Polanskog, tada u devetom mesecu trudnoće.

Kazne su im naknadno preinačene u doživotni zatvor Krajem 2014. Menson je zatražio dozvolu da se oženi 26-ogodišnjom Efton Elejn Barton ali od toga nije bilo ništa. Zahtev za uslovnu slobodu mu je odbijen 2012.

Kurir.rs/ Raša tudej/ Agencije

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja