Najnovije vesti

(VIDEO) TRAMP ZARATIO SA TAJM  MAGAZINOM: Pitali ga za prestižno priznanje, on odbio
Foto: AP

rat

(VIDEO) TRAMP ZARATIO SA TAJM MAGAZINOM: Pitali ga za prestižno priznanje, on odbio

Planeta

Američki predsednik Donald Tramp koga je ugledni američki magazin "Tajm" proglasio za ličnost 2016. godine, izjavio je da ga je taj list ponovo kontaktirao i ove godine, ali da je on, s obzirom na to da su mu samo rekli da će "možda" biti izabran, odbio da bude nominovan.

Kako je preneo birtanski "Telegraf", Tramp je sinoć na svom Tviter nalogu napisao da su ga iz magazina pozvali i rekli mu da će ga verovatno izabrati za ličnost 2017. godine, kao i prethodne i da je on trebalo da se složi, da da intervju i bude fotografisan.

On je, kako je napisao na Tviteru, odgovorio da ''možda'' nije dovoljno dobro i odustao, zahvalivši se u svakom slučaju.

Nekoliko sati potom iz magazina "Tajm" su uzvratili da je američki predsednik bio nekorektan oko informacija o tome kako taj list bira ličnosti godine.

"Tajm" ne komentariše svoj izbor do objave, odnosno do 6. decembra, naveli su iz tog magazina. Prema rečima urednika "Tajma" Alena Mareja, u onome što je američki predsednik napisao na svom Tviter nalogu, nema ni trunke istine.

U odnosu između Donalda Trampa i magazina "Tajm" bilo je poteškoća i u prošlosti, navodi "Telegraf".

U junu, magazin "Tajm" je tražio od Trampove organizacije da ukloni nekoliko uokvirenih naslovnica na kojima se vidi americkci predsednik na nekoliko svojih golf klubova, nakon što je utvrđeno da su lažne.

Naslovnici, koja je datirana iz 1. marta 2009. godine, na kojoj je pisalo da Tramp udara na svim frontovima, čak i na TV, takođe, nije bila naslovnica sa Trampom, već sa britanskom glumicom Kejt Vinslet, a on se, kako navodi britanski list, te godine nije pojavio ni na jednoj naslovnoj strani magazina "Tajm".

Britanski "Telegraf" piše i da je Tramp je tvrdio da je imao rekordan broj naslovnica u vreme inauguracionog govora u januaru.

Utvrđeno je da ih je bilo 11, što je mnogo manje nego što ih je imao bivši američki predsednik Ričard Nikson, koji je u vreme svog inauguracionog govora imao čak 55 naslovnih strana.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...