KOD ZLIKOVCA NAĐENI NOŽEVI, SEDATIVI I LEPLJIVA TRAKA: Heroj taksista spasao devojčicu (13) iz kandži pedofila
Foto: Profimedia

ZA DLAKU

KOD ZLIKOVCA NAĐENI NOŽEVI, SEDATIVI I LEPLJIVA TRAKA: Heroj taksista spasao devojčicu (13) iz kandži pedofila

Planeta -

Taksista Satbir Arora (39) sprečio je devojčiu (13) da ode s pedofilom koji je bio naoružan noževima, tabletama za spavanje i lepljivom trakom.

Arora je došao u Bičester u Oksfordširu na poziv da pokupi mušteriju i zabezeknuo se kad je video dete u školskoj uniformi. Odvezao ju je na stanicu Glosteršir, udaljenu skoro tri sata vožnje.

Kad je video da niko ne dolazi po malu, Arora je počeo da je ispituje, a kad je ona odbila da mu odgovara, bilo mu je jasno da nešto nije u redu, pa je pozvao suprugu i zatražio savet. Supruga je tražila da popriča s devojčicom i uspela da izvuče iz nje da njeni roditelji pojma nemaju da ona ima svoje planove posle škole. Smesta je pozvala policiju.

Za to vreme Arora je pozvao telefonom čoveka koji je naručio vožnju i snimio je čitav razgovor. Taj snimak je bio glavni dokaz u slučaju protiv, kako se ispostavilo, pedofila Sema Hjuingsa (24).

Ispostavilo se da je Hjuings planirao da otme devojčicu kad izađe iz taksija i da je na onlajn forumima gde se okupljaju nakaze kao što je on diskutovao o kidnapovanju i silovanju žrtve. Kod sebe je imao čitav ubilački arsenal - noževe, lepljivu traku, tablete za spavanje i slično.

Hjuings je osuđen na pet godina zatvora za pokušaj otmice, distribuciju i snimanje nepristojnih fotografija.

Arora je u međuvremenu dobio sertifikat kojim mu se odaje priznanje za dobro delo koje je učinio. Ispostavilo se da je on prošle godine prošao obuku namenjenu taksistima koja mu je omogućila da prepozna ugroženo dete.

"Ne mogu dovoljno da mu se zahvalim za to što je uradio. Nema sumnje da je sačuvao devojčicu od strašnog zla i obezbedio glavni dokaz za tužioce", kaže detektiv Jan Benet iz policije Glosteršira.

Kurir.rs/Independent

Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Rijaliti u sudnici Haškog tribunala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track