(FOTO) VULKAN PRETI, A ONI PRAVE SELFIJE: Dok meštani strahuju za život, turisti samo poziraju!
Foto: Instagram printscreen

Ludilo!

(FOTO) VULKAN PRETI, A ONI PRAVE SELFIJE: Dok meštani strahuju za život, turisti samo poziraju!

Planeta -

Indonežanske vlasti panično upozoravaju da se erupcija vulkana Agung očekuje svakog trenutka, ali neki (mahom turisti) ne znaju za strah.

Za neke vulkansko grotlo koje izbacuje gust dim i pepeo predstavlja kraj dosadašnjeg načina života, dok je nekima samo prigodno platno za Instagram selfi.

Pošto je jedini aerodrom na ostrvu bio zatvoren tri dana, u malom tropskom raju, ostalo je zarobljeno čak 150.000 turista. Neki su te dodatne dane odmora iskoristili da naprave nezaboravne fotografiju - hteli, ne hteli dobili su avanturu.

I kako to obično biva Instagram su preplavlile slike turista koji poziraju ispred probuđenog vulkana. Takozvana Bezbedna zona nalazi se u radijusu deset kolometara od planine, tako da turisti za sada nisu u direktnoj opasnosti.

Mnogi se slikaju ispred znamenitosti ostrva kao što je Lempujang hram, ("Vrata raja" kako ih na Baliju zovu).

That’s what I call one in a lifetime photo ❤️? #KarinaKapris #Bali #volcano

A post shared by Karina Kapris Dubai (@karina.kapris) on

Mnoge fotogarfija objavljene su sa haštegom #onceinalifetime, odnosno "jednom u životu" što mu predstavlja #yolo za kraj 2017. godine.

Većina je ipak ostala je u hotelima i nije im do "uživanja" u blagodetima aktivnog vulkana. Nekima od njih pogled na vulkan pruža se i iz sobe.

Jedna od turistkinja, Džil Pauers, objasnila je medijima da je jedna od stvari koju je sebi zacrtala u životu jeste da vidi aktivan vulkan.

Planina Agung prethodnih dana izacivala je pepeo i do deset kilometara u vazduh.

Good morning Agung

A post shared by Raphael Van Cappel (@raphbba) on

Lokalnom stanovništvu ipak nije baš do slikanja, jer je oko 100.000 ljudi moralo da napusti svoje domove, a neki eksperti upozorili su i da možda neće imati nikuda da se vrate. U ponedeljak indonežanske vlasti objavile su da je erupciija neizbežna i da može da se dogodi svakog trenutka, a nekoliko stručnjaka iznelo je čak i prognoze da bi erupcija mogla da ima uticaja na klimu čitave planete. Vulkan je poslednji put eruptirao 1963. godine kada je stradalo više od 1.000 ljudi.

(Kurir.rs/Time/Daily Mail)

(Foto: Instagram printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Utroba zemlje divlja! Spektakularni snimak japanskog vulkana iz vazduha!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track