(VIDEO) SVE PUTINOVE ĆERKE I ZETOVI: Dugo je krio Mariju i Katarinu, bogato su se udale, a jedna je buduća predsednica Rusije!
Foto: Reuters, PrintScreen

daleko od očiju javnosti

(VIDEO) SVE PUTINOVE ĆERKE I ZETOVI: Dugo je krio Mariju i Katarinu, bogato su se udale, a jedna je buduća predsednica Rusije!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin poznat je širom sveta kao vladar koji čvrsto i mudro upravlja svojom zemljom, koju je takoreći digao iz pepela.

I dok se o njegovim državničkim sposobnostima naširoko priča, o njegovom privatnom životu zna se jako malo. Poznato je da je bio u braku sa Ljudmilom 31 godinu i da par ima dve odrasle ćerke, Mariju i Jekatarinu, ali one dugo nisu bile poznate javnosti. Zbog toga svaki novi detalj o njima privlači veliku pažnju.

Putin je u jednom televizijskom intervjuu potvrdio da njegove ćerke žive u Rusiji, ali da nisu javne ličnosti i da žive povučeno. Istakao je da je svaka uspešna u svom poslu i da polako grade svoje karijere. Naglasio je da se ni jedna ne bavi biznisom ni politikom.

Marija Putina ili Marija Putin je starija kćerka ruskog predsednika i ima 32 godine. Ova dama je rođena u Sankt Peterburgu. Studirala je na državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu gde je zavrišla biologiju, a studirala je i medicinu u Moskvi. Mediji su pisali da je do nedavno živela u Holandiji odakle je poreklom i njen partner, biznismen Jorit Fasen.

U javnost je izašao podatak da je stan u kojem je živela u Holandiji prodat. Stan se nalazio nedaleko od Haga i prodat je za 3 miliona dolara. Porodica i prijatelji je navodno zovu Maša, a to je i ime Putinove majke.

Marijin muž je biznismen Jorit Fasen, poreklom iz Holandije. Kao i mnogi Putinovi bliski saradnici i o njemu se ne zna mnogo. On je radio za Gazprom, rusku naftnu i gasnu kompaniju, kao izvršni direktor, nakon što je završio arhitekturu univerzitetu u Hagu.

Pojedini mediju su pisali da je par u braku i da imaju decu, a Putin je ranije ove godine potvrdio da ima unučiće i da želi da oni odrastaju normalno, a ne kao prinčevi. Priča o njemu je dospela u javnost i 2010. godine kada su ga napali i pretukli telohranitelji istaknutog ruskog bankara Matveja Urina, nakon saobraćajne nezgode.

Bankar je osuđen zbog huliganizma i izazivanja nesreće, kasnije je dobio 7,5 godina zbog pronevere od 517 miliona dolara. Kritičari su optuživali Putina da je ovo prevelika kazna za Urina i to sve zato što je Fasen povezan sa njegovom kćerkom.

Jekatarina Tihonova, ili samo Katerina, je Putinova mlađa ćerka i ima 31 godinu. Završila je nemačku školu u Moskvi. Udata je za Kirila Šamalova (35), i u braku su od 2013. godine. Katerina ne nosi očevo prezime, već je uzela prezime svoje bake po majci.

foto: Printscreen YT

Bavi se plesnom akrobatikom i veoma je uspešna u tome. Dugo se nagađalo da li je baš ona Putinova kćerka, jer liči na ruskog lidera. Tek nedavno je ta sumnja i zvanično potvrdena. Jekatarina je direktorka dve incicijative na Moskovskom državnom univerzitetu, Fondacije za nacionalni i intelektualni razvoj i Nacionalnog intelektualnog centra za rezerve. Takođe vodi Inopraktiku, naučni centar na Moskovskom državnom unverzitetu koji vredi 1.7 milijarde dolara.

Njen muž je sin Nikolaja Šamalova, suvlasnika Ruske banke i dobrog Putinovog prijatelja. Kiril Šamolov je jedan od najmlađih milijardera na svetu. Njegovo bogatstvo vredi više od 1,3 milijarde dolara, i nalazi se na Forbsovoj listi milijardera.

Mnogi smatraju da je tajna njegovog uspeha u bliskim vezama koje ima sa ruskim predsednikom. U ranim dvadesetim godinama postavljen je za glavnog pravnog savetnika za spoljno-ekonomske poslove u Gazpromu.

Posle 2004. godine postao je glavni advokat u pravnom odeljenju Gazprombanke, jedne od najvećih ruskih banaka.

Bio je konsultant ruskog ministarstva finansija kada je reč o upravljanju državnom imovinom, privatizaciji i reformi državnih preduzeća. U junu 2008. godine, kada je imao 26 godina preuzeo je funkciju potpredsednika za poslovnu administraciju u petrohemijskoj kompaniji Sibur Holding.

Kompanija se nalazi u Moskvi, a on je radeći u njoj stekao veliko bogatstvo. Ruska vlada ima oko 38 posto udela u toj kompaniji. Od 2014. godine poseduje 5 posto u ruskoj kompaniji za cement, a na njenom čelu se našao u martu iste godine.

Godine 2015. najavio je da delimično napušta posao u Sibiru kako bi se usredsredio na druge poslove. Međutim, ostao je u glavnom odboru.

Osnovao je Ladoga Menadžment, koji planira da investira u IT industriju, inženjerske usluge i slično. Jekatarina i Kirili su veoma bogati, a prema pisanju Rojtersa iz 2015. godine par ima čak 2 milijarde dolara. Prema pisanju svetskih medija, par poseduje i luksuznu vilu u Francuskoj, čija se vrednost procenjuje na 3,7 miliona dolara.

Kiril i Jekatarina venčali su se 2013. godine na tajnoj ceremoniji u skijalištu "Igor". Par je stigao na sankama, koje su vukla tri bela konja, a svečanosti je prisustvovalo 100 gostiju. Od njih je zatraženo da pre ulaska predaju svoje mobilne telefone. Na ceremoniji venčanja je moglo da se kliza, a imena mladenaca su mogla da se vide i u snegu.

Pošto Putin nema sinove, San je pisao da Putin navodno želi da ga mlađa kerka nasledi, pa želi da je obuči dobro kako bi mogla da preuzme tu ulogu.

Kao period za to spominje se 2024. godina kada će ova dama imati 38. godina. Pretpostavlja se da će se tada kandidovati na izborima za predsednika.

Prema ruskom zakonu, Putin neće moći ponovo da se kandiduje za predsednika na izborima 2024. godine, jer će imati 71 godinu. Ljudi koji su bliski Jekatarini kažu da je se ovoj mladoj dami ideja da bude predsednica Rusije izuzetno dopada.

Kurir.rs/avaz.ba

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track