Najnovije vesti

(VIDEO) TRAMPOVO POSLEDNJE UPOZORENJE KIMU: Ovako je crni bombarder nadletao Koreju!
Foto: Printsreen Youtube

napeto

(VIDEO) TRAMPOVO POSLEDNJE UPOZORENJE KIMU: Ovako je crni bombarder nadletao Koreju!

Planeta

Američki bombarder preleteo je iznad Korejskog poluostrva, što je jasno upozorenje Severnoj Koreji koja je prošlje nedelje lansirala svoju dosad najveću i najmoćniju raketu.

Združeni generalštab južnokrejskih oružanih snaga saopštio je da je američki supersonični bombarder B-1B, čija je baza na Guamu, simulirao udare na kopno u blizini južnokorejske istočne obale tokom vežbi sa borbenim avionima SAD i Južne Koreje.

"Tokom vojnih vežbi, južnokorejske i američke vazduhoplovne snage pokazale su čvrstu nameru i sposobnosti saveznika da kazne Severnu Koreju nakon što je ta zemlja zapretila nuklearnim oružjem i raketama - navodi se u saopštenju.

Preletanja aviona tipa B-1B postala su sve uobičajeni oblik pokazivanja snage Severnoj Koreji, koja je posle tri probe interkontinentalnih balističkih raketa jasno načinila pomak u izgradnji nuklearnog arsenala koji bi mogao da ugrozi kopno SAD, napominje američka agencija.

U petodnevnim vežbama, koje su počele u ponedeljak, učestvuje više od 200 aviona, među kojima šest američkih F-22 i 18 nevidljivih lovaca F-35.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen youtube

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Bakir Izetbegović ponovo provocira!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...