(FOTO, VIDEO) ŠOK FOTKE! TO IM JE BILO POSLEDNJE: Posle ovoga Boni i Klajd su brutalno izrešetani!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

OPAKI PAR

(FOTO, VIDEO) ŠOK FOTKE! TO IM JE BILO POSLEDNJE: Posle ovoga Boni i Klajd su brutalno izrešetani!

Planeta -

Oni su bili najpoznatiji ljubavni par kriminalaca u Americi početkom 30-ih godina 20. veka i ludo su se voleli a zajedno su i ubijeni.

Policija je Boni i Klajdu postavila zasedu i bukvalno ispraznila sve šaržere oružja u želji da dokrajči kriminalce koje je javnost obožavala.

Oni su im bili romantični junaci iako je u njihovim pohodima život izgubilo 13 ljudi a od toga devetoro policajaca. Rešavali su se svakog ko bi im stao na put.

Novootkrivene fotografije prikazuju njihov poslednji poljubac pre smrti kao i njihove leševe koji su prikazani tada u javnosti.

Amerikance je fascinirala njihova ljubavna priča, mladost, život na ivici i borba protiv sistema.

U medijima je čak tada objavljeno i nekoliko fotografija u kojima poziraju zagrljeni s pištoljima u rukama i sa cigaretama u ustima.

Njihova priča, i danas je vrlo popularna.

foto: Profimedia

Ljubav na prvi pogled

Navodno su se već na prvom susretu ludo zaljubili. Odmah su postali nerazdvojni. I iako je ubrzo Klajd opet završio u zatvoru Boni ga je svakodnevno posećivala.

Njihov kriminalni život počinje 4 godine pre smrti. Oni su bili su deo bande u kojoj su još bili Klajdov brat, bratova supruga i prijatelji iz detinjstva.

Bili su stalno u begu, a pljačkali su na području pet saveznih država - Teksasa, Oklahome, Misurija, Novog Meksika i Lujzijane. Meta su im bile banke, benzinske stanice i prodavnice.

Nekoliko puta su bili zamalo i uhvaćeni. No za razliku od drugih članova bande oni su uvek nekako uspeli da pobegnu. Sve do kobnog 23. maj 1934. godine.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track