OPUŠTENO: Tramp dnevno pije 12 flašica koka-kole
Foto: Fonet/AP

Ovako izgleda dan u životu predsednika SAD

OPUŠTENO: Tramp dnevno pije 12 flašica koka-kole

Planeta -

Šef Bele kuće čak osam sati provodi ispred TV i ne propušta da pogleda većinu vesti, prenosi Njujork tajms

NJUJORK - Donald Tramp, predsednik SAD, zavisnik je od kofeina i televizije, zbog čega često menja raspoloženje, prenosi Njujork tajms, pozivajući se na preko 60 insajdera, saradnika, prijatelja i članova Kongresa bliskih šefu Bele kuće iz različitih perioda njegovog života.

Kako prenosi ugledni dnevnik, Tramp čak osam sati dnevno gleda televiziju i ne propušta gotovo nijedne vesti.

Spava pet do šest sati

Čim ustane, Tramp automatski uključuje CNN, a potom prelazi na vesti na TV Foks, nakon čega odgleda jutarnji program na TV stanici MSNBC. Da bi održao borbeni duh na visokom nivou, Tramp dnevno pije čak 12 flašica koka-kole, istina dijetalne, i tako u sebe unese daleko više kofeina nego što je to preporučljivo. Njegove nezdrave prehrambene navike poznate su odranije. Njegovi omiljeni restorani su „Mekdonalds“ i KFC.

- Tramp doslovno veruje da levica i mediji žele da ga unište. On je i ušao u Belu kuću uzvraćajući na njihove napade - kaže senator Lindzi Grejem, jedan od retkih koji je otvoreno govorio za list.

Predsednik SAD spava dnevno pet do šest sati. Ustaje svako jutro u 5.30 sati.

Džinovski TV u trpezariji

Dok gleda jutarnje vesti, ne ispušta mobilni iz ruku kako bi bio u toku sa zbivanjima na Tviteru, njegovoj omiljenoj društvenoj mreži, na kojoj se gotovo svakodnevno oglašava. Kad god je Tramp u Beloj kući, negde u blizini je upaljen televizor i prema njegovim izričitim uputstvima samo on ili tehničko osoblje mogu da menjaju kanale. On je naložio da se u trpezariji Bele kuće postavi TV dijagonale 60 inča, koji se ne gasi tokom večere.

Razotkrio TV stanicu

LAŽNE VESTI IZ CNN

Tramp je na Tviteru ponovo kritikovao mrežu CNN, koju je optužio za „perfidan“ napad na njega u reportaži koja se ispostavila kao netačna.

- CNN lažne vesti napravio je perfidnu i namernu grešku. Uhvaćeni su na delu, baš kao i usamljeni Brajan Ros na NBC njuzu (koji je trebalo da bude odmah otpušten zbog svoje greške) - napisao je Tramp.

Kurir / E.K.

Foto: Fonet / AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track