(VIDEO) NEVIĐENO BRUTALNO: Živog ga skuvali pod vrelim tušem, komadi kože su mu otpadali!
Tuš u zatvoru, ilustracija: Profimedia, Foto: Profimedia

STRAVIČNO

(VIDEO) NEVIĐENO BRUTALNO: Živog ga skuvali pod vrelim tušem, komadi kože su mu otpadali!

Planeta -

Iako je umro pod tušem, službenici su itekako žurili sa kremacijom tela ovog zatvorenika.

Kada su se 2012. godine na vratima Andrea Čapmana u Majamiju pojavili policajci i obavestili ga da se njegov mlađi brat Daren Rejni "srušio pod tušem" u zatvoru na Floridi, on nije imao pojma da je njegov brat, s diganostikovanom šizofrenijom, prebačen u Majami. Pre nego što je uspeo da se oporavi od šoka, zatvorski službenici su ga već nagovorili da odobri kremaciju.

"Pitao sam čoveka u kakvom je stanju njegovo telo, na šta mi je odgovorio da izgleda normalno. Ali, to je bilo pre nego sam saznao da je pod tušem "ispržen" vrelom vodom."

Kad je saznao u kakvom je stanju bilo bratovo telo, Čapman je nazvao istog službenika koji ga je nagovorio da požuri s kremacijom, odnosno uklanjanjem dokaza.

"Pitao sam ga da li se seća šta mi je rekao kad sam ga pitao o stanju bratovog tela. Međutim, kao da je iznenada oboleo od amnezije, nije se ničeg sećao", kaže Čapman.

Prema preliminarnim zdravstvenim izveštajima, Rejnijevo telo je bilo daleko od normalnog. Kad su ga izvukli iz kupatila, temperatura njegovoj tela bila je 41 stepen. Gotovo 90 odssto tela mu je izgorelo, a koža mu je bila vruća i otpadala je kad biste je dodirnuli, pisalo je u izvještaju. Ali, prema zatvorskim izveštajima, njegova smrt je bila nesretni slučaj i on nije pretrpeo nikakve povrede. Navodno je smrt nastala zbog "komplikacija uzrokovanih šizofrenijom". Barem je to ono što su rekli Čapmanu nakon tri godine istrage.

Zahvaljujući zakonima na Floridi, Čapmanu je onemogućeno da vidi snimke Rejnijevog fatalnog tuširanja. Navodno je tog dana bilo jako vruće, a dvojica čuvara koji su ga odvukli pod tuš (kako su rekli: prekrivenog fekalijama), nisu ga, tvrde službenici, ni na koji način povredili. Pa ipak, ako su ga dva sata držali pod kipućom vodom, nema govora o njihovoj nedužnosti. Najgore od svega je što, ko god da pokuša da sazna šta se dogodilo, naiđe na zid ćutanja, jer nitko neće da kaže ni reč i svi se međusobno štite.

Rejni je bio zatvoren zbog posedovanja kokaina, a to što je bio psihički bolesnik učinilo ga je ranjivijim među zatvorskom populacijom. Po njegovoj ćeliji su često bile razmazane fekalije, a umjesto da se pozove stručna pomoć, čini se da su dvojica čuvara odlučila "da ga nauče pameti" koristeći stare metode mučenja, od kojih je jedna "tretman tuširanja", inače poznata među psihičkim bolesnicima. Ovog puta tretnam se završio kobno.

Kurir.rs / Express.hr/Daily Beast

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Evo ko je izneo šokantne tvrdnje da je radikal Spaho poslanicima podvodio prostitutke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track