(VIDEO) JEZIVA ISPOVEST ŽENE KOJA JE POBEGLA IZ KIMOVOG LOGORA: Trudnice zverski muče, a telima mrtvih zatvorenika hrane pse!
Foto: Printscreen Twitter

severna koreja je zastrašujuća tamnica

(VIDEO) JEZIVA ISPOVEST ŽENE KOJA JE POBEGLA IZ KIMOVOG LOGORA: Trudnice zverski muče, a telima mrtvih zatvorenika hrane pse!

Planeta -

Dži Hjeon-a uspela je iz četvrtog pokušaja da pobegne iz Severne Koreje i opisala zastrašujuće scene mučenja žena severnokorejskim zatvorima.

Ona je ispričala da su je naterali da abortira posle deportacije iz Kine u Severnu Koreju. Opisala užasne scene hranjenja zatvorskih pasa mrtvim telima zatvorenika.

Dži je deportovana iz Kine u Severnu Koreju tri puta. Konačno je 2007. uspela da pobegne u Južnu Koreju i ispriča šta je proživela. Kada su je uhvatili posle trećeg bekstva, bila je u trećem mesecu trudnoće. Rekla je da su joj uradili abortus bez anestezije i ikakvih lekova u lokalnoj policijskoj stanici.

"Moje prvo dete je umrlo, a da nikada nije videlo svet.", rekla je Dži.

Ona je istakla da se žene koje zatrudne u Kini primoravaju na abortus.

"Trudnice svakodnevno teraju na težak rad. Noću ih čujemo kako vrište dok porađaju mrtvu decu. Severna Koreja ne dozvoljava rasno mešanu decu", rekla je Dži. Ispričala je da su u jednom logoru zatvorenici izgladnjivani do smrti.

"Kada bi umrli pod gladi, njihova tela su bacali psima čuvarima kao hranu" rekla je Dži.

Ona je posle bega u Južnu Koreju uspela da pronađe svoju majku, brata i mlađu sestru, ali ne zna šta je sa njenim ocem. Dži je dodala da je severnokorejski vojnik koji je nedavno pobegao u Južnu Koreju predstavlja „juriš ka slobodi koja je san 25 miliona Severnokorejaca“.

"Severna Koreja je zastrašujući zatvor i dinastija Kim sprovode masakr. Potrebno je čudo da se tamo preživi", kaže Dži.

Dži je pozvala i UN i svetske lidere da se bore za begunce iz Severne Koreje a posebno za one koji su deportovani.Britanski ambasador u UN Metju Rajkroft pozdravio je hrabrost ove žene da govori na skupu.

"Zločini o kojima se govorilo – primoravanja na abortuse, pogubljenja, težak rad, silovanja, to su faktori koji čine zločine protiv čovečnosti", rekao je on.

Ambasadorka Sjedinjenih Država u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli rekla da je režim severnokorejskog lidera Kima Džong Una zatvorio oko 100.000 ljudi.

Kurir.rs/Vašington post

Foto printscreen tweet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track