NOVA TEORIJA O NESTALOM MALEZIJSKOM AVIONU: Na ovu šokantnu mogućnost niko nije pomislio!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

ISTORIČAR OTKRIVA

NOVA TEORIJA O NESTALOM MALEZIJSKOM AVIONU: Na ovu šokantnu mogućnost niko nije pomislio!

Planeta -

Još se ne zna gde je avion "Malezija erlajnza" koji je nestao 2014. godine na letu iz Kuala Lumpura prema Pekingu.

Neobična putanja na letu

U nestalom avionu je bilo 239 putnika, a do sada su pronađeni tek neki delovi koji su izbačeni na obalu.

Prema poslednjim podacima, potraga vodi u Australiju, iako neke teorije sada govore da je avion iz daljine otet, a kasnije je završio zakopan pod slojevima leda na Antarktiku.

Prema podacima o letu, avion je imao neobičnu putanju: iznenada je skrenuo sa zapada prema istoku, dalje od Kine, koja je bila njegova destinacija. Taj čudni put niko još nije objasnio.

Podvodna istraživanja su se fokusirala na područje Indijskog okeana u blizini Australije, gde se prvobitno smatralo da se avion srušio u more. No pošto ta istraga dve godine nije pokazala uspeh, obustavljena je. Avion, niti bilo kakav trag o njemu nije pronađen, a porodice putnika još traže odgovore o tome šta se dogodilo.

Istoričar Norman Dejvs kaže da je jedna mogućnost ta da je avion nekoliko sati leteo, a zatim sleteo na Antarktik, koji je bio savršeno mesto za skrivanje. Tamo bi avion decenijama mogao biti zakopan ispod slojeva leda.

Neke od teorija čak su govorile o vanzemaljcima, pa i o otmici. Naime tehnologija na letu bila je osmišljena tako da sprečava terorističke napade, a takva je tehnologija uvedena posle napada 11. septembra. Njome se može upravljati sa zemlje pa se sada pojavila teorija o tome da je taj avion zapravo otet iz daljine.

Kurir.rs/ Net.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track