Najnovije vesti

(FOTO) NEZGODA KAKVA SE RETKO VIĐA: Prozor američkog helikoptera pao na školu u Japanu, povređen dečak
Foto: EPA

STRAŠNO

(FOTO) NEZGODA KAKVA SE RETKO VIĐA: Prozor američkog helikoptera pao na školu u Japanu, povređen dečak

Planeta

Prozor američkog vojnog helikoptera pao je na školu na japanskom ostrvu Okinavi i tom prilikom povredio jednog dečaka.

foto: EPA

 

Južno japansko ostrvo Okinava ima najveću koncentraciju američkih snaga na teritoriji Japana. Tokom proteklih nekoliko godina, niz incidenata i zločina doveo je do sve izraženijeg otpora lokalnog stanovništva američkoj vojnoj bazi na tom ostrvu.

 

foto: EPA

 

Glavni sekretar u japanskoj vladi Jošide Suga komentarisao je kako "ova vrsta incidenta stvara teškoću, ne samo među onima koji imaju veze sa školom nego i ljudima Okinave, kao i to da nikad nikad ne bi smeo da se dogodi".

 

foto: AP

Američka vojska potvrdila je da je prozor jednog od njegovih helikoptera pao na školsko igralište van vazdušne baze američkih marinaca Futenma.

 

foto: EPA

 

"Shvatamo ovaj izveštaj i te kako ozbiljno i istražujemo uzrok ovog incidenta u bliskoj koordinaciji s lokalnim vlastima. Ovo je incident vredan žaljenja i izvinjavamo ako smo smo zajednici prouzrokovali bilo kakvu teškoću", stoji u njihovom saopštenju.

 

foto: EPA

 

Američka vojna baza Futenma nalazi se u stambenom području, u blizini škola, bolnica i prodavnica. Stanovnici su već duže vreme zabrinuti zbog mogućih incidenata ili nesreća, a ovo je daleko od prvog takvog slučaja.

 

Kurir.rs/BBC
Foto: Profimedia/Ilustracija

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

DECA IZLETELA PRED KAMIONČINU! Snimak od kojeg se kičma ledi!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...