STRAVA I UŽAS U LIBIJI: Gradonačelnik Misrate ubijen u sačekuši
Foto: Printscreen/ Twitter, Foto: Printscreen/ Twitter

ZASEDA

STRAVA I UŽAS U LIBIJI: Gradonačelnik Misrate ubijen u sačekuši

Planeta -

Naoružani napadači ubili su iz zasede u nedelju uveče gradonačelnika Misrate, trećeg najvećeg grada u Libiji, ispalivši u njega hice nakon što su pratili automobil u kojem se nalazio, saopštili su bezbednosni zvaničnici.

Nepoznati napadači pratili su automobil gradonačelnika Mohameda Eštevija kada je krenuo sa aerodroma u Misrati gde je prethodno sleteo avion kojim je doputovao iz Turske, rekao je neimenovani bezbednosni zvaničnik.

Ova severnoafrička zemlja, proizvođač nafte, u haosu je od 2011, kada je tamo izbio ustanak u kojem je zbačen lider Moamer Gadafi, ali je Misrata - inače najveća libijska luka - do sada bila relativno mirna, navodi britanska agencija.

Ipak, Rojters podseća da je u oktobru u dvorištu gradskog suda eksplodirala bomba, usmrtivši četiri osobe i ranivši još 40 ljudi, u napadu za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

Misrata, koja se nalazi skoro 200 kilometara istočno od Triplija, kapija je za hranu i uvoz druge robe u Libiju, a takođe je jedina zona u zemlji koja je oslobođena plaćanja poreza.

To je i jedno od malobrojnih mesta koja još uvek posećuju biznismeni, strahujući da drugde bezbednosni uslovi nisu adekvatni.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track