(VIDEO) ZBOG NJIHOVE PRIČE PLAČE POLA ZEMLJE: Na silu su ih rastavili posle 73 godine, a razlog je SUROV!
Foto: Facebook / Dianne Phillips

SUROVO

(VIDEO) ZBOG NJIHOVE PRIČE PLAČE POLA ZEMLJE: Na silu su ih rastavili posle 73 godine, a razlog je SUROV!

Planeta -

Za stariji bračni par iz Kanade predstojeći Božić biće, kako kažu, najgori od svih 70 koliko su ih do sada proslavili zajedno.

Samo nedelju dana uoči praznika saznali su da više neće moći da žive zajedno. Od 73 godine koliko su zajedno, 69 su u braku i nikada se nisu razdvajali. Herbertu Gudinu (91) saopšteno je da mora da napusti starački dom u kojem živi sa svojom ženom Odri Gudin (89), i preseli se u stacionar i to već narednog vikenda.

Njihova priča izazvala je bes širom zemlje.

"Kada sam razgovarala telefonom sa majkom juče slušala sam je kako jeca a mogla sam da čujem i očev plač u pozadini" napisala je njihova ćerka na Fejsbuku.

foto: Facebook / Dianne Phillips

"Majka mi je rekla da je Božić za njih gotov zauvek i da joj je ovo najgori u celom životu. Pitala se zašto nisu mogi da sačekaju sa preseljenjem bar da prođu praznici" objasnila je njihova ćerka.

Iz doma su je obavestili da je takva odluka doneta jer je neophodno da njen otac bude u ustanovi koja ima naprednije uslove s obzirom na to da mu se zdravlje pogoršalo, te da nemaju ovlašćenja da proceduru odlažu.

Fotografije njihovog oproštajnog poljupca kao i Odri koja kroz prozor maše i ispraća muža u kuću udaljenu 45 minuta od nje, nikog nisu ostavlie ravnodušnim.

Gomile komentara na društvenim mrežama pokrenule su debatu da li je reč o potrebnim poštovanjim procedure ili ipak o neosećajnosti i surovosti.

foto: Facebook / Dianne Phillips

Herbert se već u ponedeljak našao u svom novom domu. Teško mu je, kaže, da se navikne na jednokrevetnu sobu posle 7 decenija deljenja kreveta sa Odri.

foto: Facebook / Dianne Phillips

Ćerka je rešila da roditeljima omogući da ipak zajedno proslave Božić i svi će se okupiti u njenoj kući. Obezbediće, kaže, i telefone da mogu da se čuju ali će posete ipak biti teško izvodljive.

Odri i Herbert se nadaju da će ovo proći i da će opet biti zajedno.

Kurir.rs / Global News

Foto: Facebook / Dianne Phillips

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PRUŽI RUKU: One na svojim plećima nose čitave porodice i zato smo rešili da pomognemo upravo njima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track