ZAHAROVA: SAD podstiču krvoproliće u Ukrajini
Foto: Profimedia

OŠTRA RETORIKA

ZAHAROVA: SAD podstiču krvoproliće u Ukrajini

Planeta -

Vašington pritiska zvanični Kijev da počini masovno krvoproliće u Donbasu, što znači da je saučesnik u ubistvu, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Davanjem oružja vlastima u Kijevu, SAD ih zapravo pritiskaju da nastave sa masovnim krvoprolićem u Donbasu, iako je taj region na ivici katastrofe jer ga snage koje su pod kontrolom Kijeva stalno granatiraju. Vašington time postaje saučesnik u ubistvu", rekla je Zahavova.

Prema njenim rečima, odluka Vašingtona da odobri prodaju snajperskih sistema Kijevu je veliko razočaranje.

Ona je, na konferenciji za novinare, rekla i da će ruski vojni posmatrači izaći iz zajedničke grupe za kontrolu primirja zbor rešenosti Kijeva da silom reši krizu u istočnim delovima zemlje.

Ranije ove nedelje, rusko ministarstvo je pozvalo zvaničnike koji su radili u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju u Ukrajini, optužujući ukrajinsku stranu da opstruira njihov rad i ograničava pristup frontu.

Govoreći o sankcijama koje su SAD uvele prema pet građana Rusije i Čečenije, Zaharova je kazala da su "groteskne i neosnovane" i Moskva će uzvratiti istim sankcijama.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! TROVANJE U VLADI SRBIJE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track