HTEO DA PROĆASKA: Milijarder slučajno objavio svoj broj telefona na Tviteru... a onda su usledili pozivi
Foto: Profimedia

Imaš li sekund?

HTEO DA PROĆASKA: Milijarder slučajno objavio svoj broj telefona na Tviteru... a onda su usledili pozivi

Planeta -

Američki inovator Ilon Mask slučajno je objavio svoj privatni broj mobilnog telefona na svom „Tviter“ nalogu, kad je jednom direktoru „Okulusa“.

„Imaš li sekund da razgovaramo? Moj telefon je...“, napisao je Mask na „Tviteru“ u poruci Džonu Karmaku, šefu tehnološkog odeljenja kompanije za virtuelnu realnost „Okulusa“, koji je u vlasništvu „Fejsbuka“.

Maskov „tvit“ je pokrenuo lavinu pretpostavki da 46-godišnji šef „Tesle“ i „SpejsX-a“ pokušava da dovede Karmaka u svoje redove, ili traži saradnju sa „Okulusom“. U ovom poslednjem slučaju, osim „SpejsX-a“ i „Tesle“ sa „Okulusom“ bi mogle da sarađuju i Maskove „OpenAI“, „Neuralink“ i „Boring kompanija“.

foto: Printscreen

Portparolka „Fejsbuk“ rekla je da Karmak ne planira da napusti kompaniju. „Fejsbuk“ je kupio „Okulus“ 2014. za dve milijarde dolara. Karmakova uloga u razvoju nekih tehnologija „Okulusa“ dovela je do pravnog spora sa njegovom bivšom firmom, „ZeniMaks Medija“.

Pre nego što je počeo da se bavi virtuelnom stvarnošću, Karmak je izgradio kompaniju koja je pokušala da napravi letelicu za suborbitalni svemirski turizam. Potrošio je milione dolara na nju, da bi je 2013. konačno zatvorio. Zadržao je interes za ovaj sektor i poznato je da je i ranije kontaktirao sa Maskom na „Tviteru“.

Mask je u januaru 2015. „tvitovao“ Karmaku fotografije platforme za sletanje dronova „SpejsX-a“ i rekao da želi da dovede programera nazad u vode vazduhoplovne i svemirske tehnologije.

Kurir.rs/Bloomberg/CNBS

Foto:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NAJORIGINALNIJI MATEMATIČKI ODGOVOR!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track